StoryEditorOCM
Društvena mrežaŽIVOTNI IZAZOVI

‘Kako su partner i roditelji reagirali na moju trudnoću sa 16 godina?‘: Hrvatica na TikToku dira iskrenošću, evo i zašto

Piše Mozaik SD
9. siječnja 2024. - 12:20

"Kako je moj partner reagirao na ranu trudnoću s mojih 16 godina? Kad je vidio pozitivan test, rekao je da je sretan što će postati mladi tata. Iako nije znao odakle da se krenemo "spremati" za roditeljstvo, dao je sve od sebe da mi bude podrška u prvom tromjesečju.

Zajedno sa mnom išao je kod ginekologa i pratio rast naše buduće Maše. Nedugo nakon toga me zaprosio i uz odobrenje roditelja vjenčali smo se dva mjeseca prije mog poroda. Ako želiš čuti kako sam se ja osjećala kad sam ostala trudna u srednjoj školi, zaprati me..." - pozvala je na TikToku Hrvatica Arina, koja je postala mama u 17. godini, a danas ima dvadeset. 

@arinaxlc Već imam dvoje djece sa 20 godina? Zanjimljivo.... #mamasa17 #balkan #hrvatska #fyp ♬ original sound - Stan:)

U međuvremenu su njezin partner i ona postali roditelji drugi put.

Arina na TikToku dijeli brojna videa i sličice iz svoje svakodnevice, komunicirajući s pratiteljima otvoreno o svim temama.

Tako je uz video iz automobila priznala:

"Moja najhrabrija odluka je bila kad sam morala priznati roditeljima da sam ostala trudna. Tada je zvučalo jako strašno, ali gledajući nas sada, kada smo roditelji dvoje djece, ništa ne bih mijenjala...", te pozvala svoje pratitelje na društvenoj mreži da s njom podijele iskustvo svoje najhrabrije odluke.

Imala je instinkt i bila je u pravu

Jedna od pratiteljica joj je otkrila kako je sa 17 godina postala samohrana majka, a Arina joj je čestitala na hrabrosti i snazi.

"Moja najhrabrija odluka u zivotu je da sada, u 41. godini, rodim bebicu. A imam i kćerku od 22 godine. Svi su rekli da je ludost. Meni je sreća?", navela je druga, treća je otkrila:

"Najhrabrija odluka je kad sam s dva mjeseca trudnoće ostavila nasilnika i nečovjeka manipulatora".

Život pred sve nas stavlja brojne izazove, pa i kad mislimo kako je "nama najteže", vidimo brojna druga svjedočanstva koja pokazuju koliko može biti zahtjevnije i neizvjesnije, ali i koliko možemo biti snažni i nositi se s mnogočime, a Arinin profil na TikToku postao je mjesto susreta, razgovora, utjehe i podrške za brojne žene, posebice mlade mame.

"Mama me je potakla da napravim test na trudnoću, imala je majčinski instinkt i bila je u pravu. Tata je saznao odmah nakon nje, i na moje iznenađenje, stvarno su se veselili novim ulogama bake i djeda... Jako sam im zahvalna što nas nisu obeshrabrili" - zaključila je Arina.

@arinaxlc Vlog✌?  Moj najobičniji dan 20 - to godišnje mame 2 djece??‍♀️ #mamasa17 #balkan #hrvatska #vlog ♬ Aesthetic - Gaspar

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 10:44