StoryEditor
Društvena mrežaNije more voda

Kad i pršut padne u drugi plan: ako ste mislili da su Dalmatinci ljubitelji 'mesnog', promislite ponovno; Ekipa sa jednog splitskog balotaškog terena mogla bi vas uvjeriti u suprotno

6. lipnja 2019. - 21:37
balotaskikanape

Ekipa 'Only Food and Horses' izbacila je novi video iz serijala o Jadranskom moru i ribi. U pokušaju da razbiju predrasude kako su Dalmatici uglavnom 'mesno' raspoloženi kad je u pitanju spiza, ponudili su dva različita menija svojim ispitanicima, pa na temelju toga donijeli zaključak koji će vas možda iznenaditi - riba, ovaj put, pobjeđuje. U inat svim mesnim platama koje 'fetivi' naručuju kad se odluče počastiti obrokom u restoranu.

Nije more voda.

Ponudili su pripremljenu hranu iskusnim balotašima koji su probali obje ponuđene opcije, pa na temelju pojedenog donijeli nepristranu odluku. Ona koja im je zapela za zub, potpuno ih oduševila da su tražili još, bila je, na iznenađenje mnogih, riblja varijanta.

Kozice, škampi i inćuni, kako su zamirisali balotaškim terenom, tako su i prestali 'vonjati', jer su nestali u roku 'keks'. Servirani na tijestu, kanapeići su razveselili ekipu balotaša koji su vrijedno degustirali sendviče i malo se okrijepili. Pršut je ovaj put pao u drugi plan...

"Napravili smo dvije vrste kanapea, mesni i riblji. Za mesni smo koristili pršut i sir, a za riblji amaro mariniranu ribu. Odlučili smo pitati naše balotaše koji im je bolji", objašnjavaju na početku videa, zatim slijede prvi dojmovi.

"Ovo je izvrsno", potvrđuje jedan ikusni balotaš za prvi riblji zalogaj. "A ovo znan kako je", dodaje što je jasno svima, za kreker ukrašen pršutom i sirom. Nije mu prvi, a ni zadnji.

"Dobro je, kad je mukte, super", zaključuje drugi, manje oduševljen, ali tražio je još.

"Jesu ovo inćuni?", zanima trećega. Jesu, odlično, pokazuje "mot" rukom.

"Delikatesa, vrhunski, pikantan je, ukusan je", priča netko za kreker poškropljen uljem, začinima, smotuljkom pršuta i sira. Eto ideje za počastiti goste. Riblji ipak proglašava "perfektnim", kozice su izbor balotaša koji zna što hoće.

Ostale reakcije pogledajte u videu.

Izdvojeno

14. srpanj 2020 05:58