StoryEditor
Društvena mrežaDvije strane priče

Izgledaju 'nerealno', poput lutki, a jedino što 'nude' vlastiti je život: evo tko su rodice koje su zaludjele svijet i koje viđate na malim ekranima; 'Kako uopće zarađuju?!'

Piše J. V.
16. rujna 2019. - 14:49
shutterstock_1119004073

Upućeni u reality showove vjerojatno su čuli za duo "Nat i Liv", no ostatku onih koji vrijeme znaju provoditi pred malim ekranima možda još uvijek nije najjasnije tko su prelijepe djevojke koje izgledaju poput lutaka, govore i ponašaju se kao Kardashianke, no nisu dio te obiteljske franšize. 

Brineta i crnka imaju vlastiti show koji se emitira još od svibnja, a njihova popularnost trenutno opasno prijeti onoj najpoznatijih glazbenika i glazbenica na svijetu. "Relatively Nat and Liv" serija je koju prate milijuni, a na (iznenađujućoj) popularnosti ovih žena zarađuje i njihova matična kuća E! koja ih je smjestila u udarni termin, onaj prije Kardashiana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Relatively Nat & Liv on E! (@natandliv_e) on

Natalie Halcro i Oliviju Pierson neki smatraju samo jednima u nizu namještenih instagramuša, drugi će reći da je riječ o spodobnim poduzetnicama. Pa tko su Nat i Liv o kojima bruji svijet i čiju ste najavu za seriju vjerojatno vidjeli na televizijskim ekranima? Ako je vjerovati analizama većine tinejdžerskih profila na društvenim mrežama, riječ je o pravim "ikonama" uzrasta.

Natalie i Oliviju na Instagramu prati oko šest milijuna ljudi, no njihova slava nije počela na društvenim mrežama. Pojavile su se u realityju WAGS koji je koncipiran na način da prati djevojke i žene najpoznatijih nogometaša, a program ne samo da je bio odskočna daska ovim djevojkama, već su oko koncepta usvojenog tijekom sudjelovanja izgradile svoje carstvo.

Naime, kako piše Vice koji donosi priču o njihovom uspjehu, show je vrlo brzo pokazao tko su prave zvijezde pred kamerama. Dok je interes publike za materijal s planetarno popularnim i obožavanim nogometašima postupno opadao, tako je rastao onaj za osebujne karaktere njihovih boljih polovica.

Ono što su publici nudile Natalie i Olivia očito je "upalilo", a ogroman je broj gledatelja tražio još. Ostalima, pa ni danas, nije jasno čime su zaslužile baš toliku popularnost. 

Tijekom sudjelovanja u showu WAGS bilo je jasno na prvi pogled kako nisu tu ni zbog ljubavi ni zbog ikakve veze sa svojim nogometašem, već u svrhu "zabave". Neki bi rekli i samopromocije, no one to tumače ovako:

"Većini njih (sudionica u showu) jedino na pameti bilo je udati se i imati djecu... Cijela ta hijerarhija, bilo je užasno, jako teško. Svakog smo se dana borile s tim. Ne mogu uopće razgovarati o tome, cijeli koncept je prearhaičan za nas. I način na koji smo odgojene, s dvije jake majke koje su nam pružile sve - uvijek smo odgajane kao individualke i naše su majke radile", objašnjava Halcro za Vice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

G I R L S 🖤 Top: @prettylittlething Skirt: @prettylittlething Purse: @prettylittlething

A post shared by NATALIE HALCRO (@nataliehalcro) on

"Smetalo mi je to mišljenje da si, ako si udana za nekoga poznatoga, postigla nešto u životu... Nikada nisam o tome razmišljala na taj način", dodaje Pierson. I ona i njena rođakinja Halcro danas su, na iznenađenje mnogih - solo.

Po struci vizažistkinje, uvidjele su da im popularnost na društvenim mrežama iz dana u dan raste, a s njom i ponude brendova za suradnju.

"Shvatile smo da možemo početi zarađivati na taj način. S vremenom nam je Instagram postao prvi posao i izvor prihoda. Suradnja s brendovima pokazala se kao pun pogodak", objašnjavaju cure.

Uslijedile su i (dodatne) estetske korekcije koje im njihovi najvjerniji fanovi i danas zamjeraju. Jedan od najčešćih komentara koje primaju su poruke onih koji misle da izgledaju "nerealno" i "poput lutaka". Sljedeći je "kako one uopće zarađuju?!".

"Mrzitelji će uvijek naći razloga za negativne komentare", samouvjereno će one na sve negativnosti.

No tek je upoznavanje Kim Kardashian, kako kažu neki "majku reality formata" značilo veliku prekretnicu u karijeri ovih "instagramuša". Bilo je to kad su se preselile u Los Angeles, tijekom suradnje s jednim vizažistom.

"Naš je susret bio prirodan, a ona je bila najsrdačnija osoba na svijetu. Rekla je da će nam pomoći oko svega, tako da smo jako ponosne što je naš show svojevrsna uvertira njihovome", objašnjavaju one. "Relatively Nat and Liv", naime, ide prije emitiranja "Keeping up with the Kardashians".

Sve što emisija prikazuje, baš kao i ona koja slijedi, svakodnevnica je ovih uspješnih influencerica i njihovih obitelji - što je toliko "očaravajuće" publici? 

Uz atraktivno "pakiranje" i reality koncept na koji publika očigledno pada, što nije pokazao samo Big Brother, već i mali milijun sličnih showova, cijeli je tu niz obiteljskih drama koji uključuje mnogobrojne članove podjednako osebujnih karaktera kao onih što su pokazale rodice Natalie i Olivia.

Obitelj je jako bliska i prilično neopterećena pred kamerama, komentiraju kritičari malo naklonjeniji ljepoticama. Drugima smetaju "pogrešne vrijednosti" koje one promiču, ponajprije pretjerivanje s korekcijama.

Dva starija gay brata, uspješne sestre (jedna od njih je također influenceruica) reality show su ovih rođakinja prometnule u pravu emisiju zabavnog karaktera. Premisa emisije je putovanje dvije uspješne žene koje iz Los Angelesa idu obitelji u rodni Vancouver. U trendu su, zgodne su i lijepe, popularne i ekstremno povezane sa svojom obitelji.

"To je sve što sam ikada htjela svojoj kćeri. Da ima karijeru. I ona ju ima! A ja sam najponosnija na svijetu", zaključuje majka Natalie Halcro za Vice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joel Halcro (@joelhalcro) on

Izdvojeno

09. srpanj 2020 22:43