StoryEditorOCM
Društvena mrežaMODERNI LOPOVI

Ime joj je Winky, visoka je tek 22 centimetra, a u tjedan dana provalila je u dva doma: uništava stvari, na policijske snage uopće ne reagira

Piše MOZAIK SD
18. studenog 2022. - 18:39

Što je točno naljutilo jednu sovu, koja je provalila u dva doma, a zbog nje su pozvali i policiju, ne zna se. No, dokazala je da se nije šaliti s njenom veličinom. Sova, koja je visoka 22 centimetra, u tjedan dana provalila je u dva doma u kanadskom Oak Bayu. Već ima i ime - Winky, tako da je riječ o starom policijskom znancu, piše Jutarnji list.

Prva od dvije prošlotjedne provale dogodila se u utorak navečer. Vlasnici su se vratili doma i vidjeli sovu kako uništava njihov kožni kauč. Ispostavilo se da su njene kandže u stanju i kauč poslati na vječna lovišta. Kako nije pobjegao od ljudi, a nije prestao uništavati njihov komad namještaja, pozvali su policiju.

Oni su došli i pokušali ga otjerati. Najprije su ga gurkali metlom, a kad to nije upalilo, jer je Winky neustrašiva ptica, pokušali su ga umotati u deku. Naravno, ta mu se ideja nije svidjela. Maknuo se dovoljno daleko da mu ne mogu ništa, ali mjesto zločina nije napustio. Otišao je tek nakon nekog vremena - odletio je kad su mu svi postali dosadni.

- Osumnjičenik je u trenutku našeg dolaska bio na kauču. Nakon nekog vremena, opušteno je izletio kroz otvorena vrata. Za vrijeme ove akcije nije ozlijeđena nijedna životinja niti neki od policajaca - napisali su iz Oak Bay Police na Twitteru, uz fotografije počinitelja.

Četiri dana kasnije, stigla je još jedna prijava da sova trga slike sa zidova, razbija stvari, baca ih na pod... Policija je došla i ovoga puta su vidjeli istu pticu. Scenarij se ponovio: Winky nije pobjegao od ljudi, nego je sjeo na luster i gledao vlasnike kuće kako čiste nered nastao njegovim djelovanjem. Teško je reći je li bio ponosan, ali ostao je dovoljno dugo da ga pomaze, a onda odletio svojim putem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2023 09:07