StoryEditorOCM
Društvena mrežaŽIVA ISTINA

Imamo jedne od najljepših plaža na svijetu, ali samo je pitanje kako doći do njih. To je u svom video pokazala i jedna infulencerica, pogledajte

1. rujna 2022. - 18:10

Zamislite plažu, mir, sunce, u pozadini brod lagano glisira, a vi uživate u svemu tome i pijuckate koktel. Oni koji žive u Hrvatskoj znaju da do takvih oaza nije lako doći već ih od njega najčešće dijele razne putešestvije po vijugavim puteljcima i ‘kozjim‘ putevima.

I to je skroz uredu domaćima jer na takvim cesticama su realno i naučili voziti s ocem ili starijim rođakom, negdje tamo oko 14. rođendana.

Ali stranci, e oni su u velikom problemu nakon što im neko savjetuje te iste destinacije.

Naravno uvijek je u priči prisutan prevelik (čitaj poprilično skup) auto koji nije prilagođen za makadamske puteljke, vozač koji je naviknuo samo na autoceste i gradsku vožnju, te nepoznavanje hrvatskih ‘pravila‘ vožnje.

Odličan primjer, vozač ovog BMW-a koji je sigurno zažalio što je ikad došao u ‘LIjepu našu‘ nakon ove avanture.

Uz objavu je lijepo i humoristično objašnjeno i to kako voziti kao Hrvat. Priznajemo, nije daleko od istine.

Kako voziti kao Hrvat?

Iskreno govoreći, često sam iznenađen koliko dobro Hrvati mogu lako manevrirati uskim zavojitim cestama s nadolazećim prometom, istovremeno pazeći na pješake i skutere.

Vozite odlučno.  Nakon što smatrate da je sigurno i odlučite se za sljedeći korak, slijedite to. Ne oklijevajte (ovo će samo uzrokovati neželjene probleme, dodatni stres i puno živopisnog jezika drugih vozača na cesti.

Znakovi stop više su sugestija. Nije rijetkost da hrvatski vozači umjesto da se potpuno zaustave samo provjeravaju je li prolaz ‘čist‘.

Lijevi trak na autocesti je SAMO za prolaz. Ako trebate proći koristite lijevu traku, a nakon što prođete vratite se u desnu.

Pokazivači smjera ne znače uvijek ‘planiram skrenuti, nego "sada skrećem pa mi se maknite s puta".

Držite oči otvorene u svakom trenutku za skutere i pješake. Često se čini da oboje dolazi niotkuda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 23:53