StoryEditorOCM

Hrvatica po cijeli dan radi, pa kuha ručak, a muž neradnik viče da joj spiza ništa ne valja. I onda je kažnjava...

Piše MOZAIK SD
24. svibnja 2023. - 15:00

Na poznatoj stranici Mamine tajne, anonimne i javne jedna žena se požalila na muža koji nikad nije zadovoljan njenom spizom, pa je onda pasivno agresivan i kažnjava je nekomuniciranjem.

Evo cijelog statusa:

- U braku sam već 10 godina, ali u zadnje vrijeme stalno neki problemi koje mi muž pravi iz ničega... I to najviše radi hrane i kuhanja. Što god da mu skuha njemu to ne paše, ne jede mu se. kad pitam što bi htio jesti on mi odgovara - "ne znam". Više me to izluđuje. Kad je doma samo čeka da ja dođem kući s posla i da mu nešto skuham na brzinu. I onda ako mu ne paše samo mi prigovara i ne želi sa mnom pričati po tjedan dana. Nikad me dosad nije dočekao s ručkom. Ako je doma - ili samo leži ili se voza okolo i govori da mu je dosadno... Ne znam više što da učinim, uopće ne gaji neke osjećaje prema meni, nikad mi ne kaže da je nešto dobro, samo prigovara. A sve je na meni i sve čeka mene kad dođem doma, od poslova do učenja s djetetom. Pomalo ludim od svega... - napisala je ta žena.

A evo i komentara:

- Kada dođete kući lijepo malo sjednite, odmorite i tek onda kuhajte, ništa na brzinu već polako ... Neka čeka, nikuda ne žurite. Ako mu se ne sviđa niti tako pa čak ni ako mu nije je po volji onda vas doslovno za‘ebava... Bude li prigovorio samo slegnite ramenima i recite da bolje ne znate i da mu ne možete pomoći ... Mislim da će ga brzo proći.

- Maza bi on meni paštetu na kruv od tri dana. Vjerojatno nikad nije okusija glad. Moj je jednom prigovorija. Ja san mrtvo ladno bacila sve priko balkona na masline. Nije više rič reka. A zna je često kod mame jer naravno da ona bolje kuva. Sad su svi bivši ali ne zbog kuvanja.

- Ak mu ne pase neka naruci vazno da skuhano, ak nece jesti nemora.. Ja bi namjerno kuhala sta mu ne pase, tko mu kriv sta je lizast..

- Nek ide bebica kod mame ona će mu ispuniti sve želje....nek bude sretan što žena kuha i zna kuhati i što ima šta za skuhati ....koji panjjjj na kubik

- Ko, ja, rucak, vecera pa i dorucak.....ima restorana na pretek, jeftinije i bolje, ako nece da pomaze, da bude dio zajednice i da se lati zajednickog zivota fifti-fifti, to vise nije zajednica vec robovlasnicki sistem, znaci iskuliraj ili dovidence, amore mio, zauvijek!!!

- Ne bi taj više pojeo mog ručka 

- Ako ima dvije zdrave ruke i dvije zdrave noge onda je sposoban sam skuhat,oprat i ocistit za sobom.Nek se uhvati posla pa mu nece bit dosadno.Ali ne izgleda da je navikao da cete skakat oko njega.

- Vi napravite za sebe i dijete,pa ako oce oce,a ako nece nek sam napravi.

- Nazalost jos jedna klasična priča.... osim sto je teska ljencina, moram priznati da jos nisam cula da vas tretira sutnjom tjedan dana jer mu se nije svidjelo sto ste skuhali... doslovno ne znam sto bih vam rekla. Imate bitangu kraj sebe. Neka si kuha sam ili nek krepa od gladi. Mene partner nikad nije pitao sta ima za jesti, i uopce jesam li kuhala, zato i kuham sa zadovoljstvom.

-Vi odmanite rukom i sve će bit ok. Samo nemojte se spustat na njegov nivo. Možda mu svadja paše pa vas izaziva tako bez obzira imali ili je razloga. Svi mi prolazimo vjeruj x stvari takvih ili slicnih. Kod nas jazu šutnja je često jaca od bilo koje rjeci 

-Jaooooo. Ja da dođem s posla, a on doma i da ja idem kuhat??  Nema teorije.

-Štrajk, on doma, a Vas čeka. Što ste Vi njemu? Kuharica? Stavite sebe sebi na 1.mjesto. Ako je kod kuće nek kuha i nek sprema domaćinstvo je zajedničko kao i dijete. Uzajamno poštovanje i pomoć su temelj svakog odnosa.

-Idite poslije posla kupite sebi jesti i kad dođete kući, ne kuhajte je niste gladni. Previše mu ugađate. Niste vi njemu sluga. Vi isto radite kao i on. Cjenite sebe. Ako ne voli ono što ste kuhali, peh za njeg. Volite i poštujte sebe i svoj trud prvo da bi vas i drugi volili. Lično sam to radila kao i vi i prestala.

-Pošalješ ga mami na hlađenje,ne bi vise ni pojeo iz mojih ruku.Prestani udovoljiti,radiš svaki dan kako ti je volja prestani ti snjim pričati mjesec dana,ignoriraj ga i ako bas vidiš i dalje bezobrazan znaš pobogu šta ćeš činiti.sretno

- Kuhaj kao i do sada. Ono sto cete ti i djete pojesti i ono sto volite. A on, ako je gladan, pridruziti ce se, ako ne, super! Samo mu recite da vec 10 godina spremate i kuhate onako kako znate i umijete, ako mu ne pase, neka se snalazi.

-Zasto radite nekom uslugu ako je taj neko ne cijeni i jos vas tlaci umjesto da vam kaze " hvala" ...Ljepo prestanete kuhati redovito i kad kuhate radite jela koja vi volite na nacin kako vi volite,budete vidjeli s vremenom kad zapravo ogladni kako ce biti zahvalan sto ste mu napravili jelo ... Svi se prema nama ponasaju onako kako im mi dopustimo,a taj vas mi lici na klasicnog manipulatora koji uvjek nade razlog da vam prebaci,razmislite malo jesam li u pravu a rjesenje je da postavite granice i nedate se zajeb...

-Majko mila, gdje takve muževe nalazite žene drage? U svakom braku ima problema, ali ovo je stvarno jadno. Ženo draga, glavu gore! Neka on samo šuti i nek gladuje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 19:51