StoryEditorOCM
Društvena mrežaKRALJ YOUTUBEA

MrBeast uoči svog posla stoljeća suočen s optužbama za rasističke komentare i prikrivanje pedofilije

Piše Mozaik SD
19. kolovoza 2024. - 21:59

Jimmy Donaldson, zvijezda YouTubea poznatija kao MrBeast (Gospodin Zvijer), suočio se s najintenzivnijim kritikama u svojoj karijeri dok su se brojne kontroverze oko njegove produkcije rasplamsale na društvenim mrežama. Ovaj 26-godišnjak postao je najveći YouTuber na svijetu kroz svoje jedinstvene videe s velikim vratolomijama i još većim nagradnim igrama na svom kanalu, gdje ima 308 milijuna pretplatnika, piše NBC.

Ali sada se našao u središtu sve većih kritika na društvenim mrežama, navodeći nagađanja da je morao znati za neprimjerene poruke svoje bivše suradnice Ave Kris Tyson jednoj maloljetnici, kao i optužbe da je njegova nova emisija Amazon Prime Video imala nesigurne uvjete rada i da je u prošlosti davao rasističke i homofobne komentare. 

Donaldson je u objavi na X-u rekao da nije znao za Tysonove poruke. Njegov glasnogovornik rekao je da se Donaldson ispričao za svoje prethodne komentare. Tim koji stoji iza reality serije također "trenutačno pregledava" komplikacije na setu koje su se dogodile tijekom snimanja serije u Las Vegasu u srpnju.

Čini se da kritike nisu pokolebale kreatora, koji je stekao oko 3 milijuna pretplatnika otkako je incident koji je uključivao Tysona izazvao žestoku reakciju prema njemu krajem srpnja, prema web stranici za analitiku društvenih medija Social Blade. Njegova natjecateljska serija na Amazonu, za koju mu je streaming div navodno platio 100 milijuna dolara, trebala bi se nastaviti snimati. Mnogi glavni sponzori brenda MrBeast, uključujući video igru ​​Monster Hunter Now i Samsung, nisu javno objavili nikakav odgovor na nedavnu reakciju.

Veliki kreatori koji se često suočavaju sa široko rasprostranjenom reakcijom ili "otkazivanjem", kako to kažu neki fanovi, povijesno su se uspjeli oporaviti od toga. Donaldson nastavlja objavljivati ​​sadržaj i razvijati svoj brend unatoč kontroverzama. 

"Općenito govoreći, stvar u vezi s kreatorom sadržaja je u tome što zapravo nema mehanizama za odgovornost, čak i kada postanete veliki i slavni kao MrBeast", rekla je Jessica Maddox, asistentica profesora tehnologije digitalnih medija na Sveučilište u Alabami. “Zapravo, tvrdio bih da što veći postajete, to je manje mehanizama za odgovornost jer vas platforme ne žele nužno zabraniti ili blokirati jer ste jedan od najvećih izvora pažnje za njihovu platformu.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2024 20:30