StoryEditor
Društvena mrežaNema tko nije bio

Ella Dvornik, Sloković i Gruica na istoj pisti: održan modni događaj kakav ne pamtimo, pogledajte kako su poznate Hrvatice prošetale nove uniforme HTZ-a i zabavljale se u backstageu

4. studenog 2018. - 14:10

Spoj humanitarne akcije i jedne od najvećih modnih revija održanih zadnjih mjeseci u Hrvatskoj okupio je sinoć brojne osobe s domaće javne scene. U Muzeju Mimara održana je humanitarna revija "Kreirano srcem", koju je organiziralo osam mladih entuzijastica iz Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice.

Djevojke su se prije nekoliko mjeseci našle pred zadatkom osmišljavanja novih uniformi za animatorice koje predstavljaju našu zemlju na turističkim sajmovima, a svome su zadatku dale i humanitarnu dimenziju. Modna pomoć im je stigla u obliku poznatog dizajnerskog dvojca ELFS - predstavljene su sinoć uniforme za animatorice, ali i posebna linija svečanih toaleta. 

Reviju je vodila Iva Šulentić, a svoj doprinos dalo je i 20 poznatih i uspješnih Hrvatica, koje su na pisti u najboljem izdanju predstavile ELFS-ove modele. Bile su to žene iz različitih sfera javnog života: od blogerice Elle Dvornik, glumice Ane Gruice, novinarke Ane Muhar, preko najbolje hrvatske sprinterice Andree Ivančić, urednice Marije Pajić, plesačice i koreografkinje Larise Lipovac, do spisateljice Milane Vlaović i članice uprave Hanza Medije Ane Hanžeković, zatim voditeljice Ivane Mišerić i odvjetnice Jadranke Sloković... Mnogima od njih ovo je bio prvi izlazak na modnu pistu u životu, no nisu oklijevale isprobati nešto novo kako bi učinile dobro djelo, javlja Jutarnji list.

Osim ove, revijalne note sinoćnjeg događaja, evo i malo o humanitarnome dijelu: od sponzora je prikupljeno čak 160 tisuća kuna, a ček je sinoć uručen udruzi Dar iz Osijeka za djecu s autizmom i zagrebačkom HURID-u, Hrvatskoj udruzi za ranu intervenciju u djetinjstvu. Uz to, od svake prodane ELFS-ove haljine iz posebne kolekcije dodatnih 300 kuna donirat će se istim udrugama.

Osim onih koje su reviju nosile, u publici smo primijetili i brojne druge poznate Hrvatice. Antonija Stupar Jurkin blistala je u bež izdanju, Olja Vori u vamp crnome. Bili su tu i Ana Begić, Anita Dujić, Ljupka Gojić i Lana Klingor, a na izdanja njih i ostalih bacite oko u našoj galeriji - tu su i "zakulisne" fotografije iz backstagea.

Izdvojeno

15. srpanj 2020 01:02