StoryEditor
Društvena mrežaGLUMICA O DUHOVNOSTI

Dok je Crkva u BiH top tema, oglasila se poznata Mostarka: Baka me učila da molim za slabije, a posebno umrle. Na sve koji su nevino izgubili živote

Piše PSD
17. svibnja 2020. - 13:01
Ornela Vištica na lanjskom otvorenju izložbe Jadrana Lazića u SplituTom Dubravec/Hanza Media

Crkva i jučer održana misa za bleiburške žrtve, koju je jučer u Sarajevu predvodio kardinal Vinko Puljić, danima je top tema u BiH, ali i u Hrvatskoj.

Jesu li baš zbog toga objave mostarske glumice sa zagrebačkom adresom, Ornele Vištice, posebno inspirirane duhovnošću i sjećanjima na to kako ju je baka iz Ljubuškog poučavala za koga treba moliti, ne znamo, no svakako su izazvale dosta pažnje.

Ornela je, naime, na Facebooku objavila fotografiju Franjevačkog samostana Svetog Ante sa Hvara i napisala sljedeći status.

"O Crkvi...nikad javno nisam govorila, danas osjećam potrebu...

U maloj bakinoj kućici pored Ljubuškog, u blizini Franjevačkog samostana na Humcu, dolazio bi svećenik... baka je inzistirala da uzmem malu knjižicu koja se zove molitvenik i krenem moliti, onako kako me ona učila.

Govorila je kako u molitvama mislimo prvo na slabije od nas, na one kojima je pomoć potrebna, na bolesne i na one koje volimo.

A posebno na umrle. Na sve one koji su nevino izgubili živote.

Posebno je inzistirala na molitvama Sv. Anti." - navela je Mostarka.


Objava je izazvala nježne reakcije na društvenoj mreži, krenule su se dijeliti riječi molitvi upućenih poznatom svecu i mučeniku.

Glumica je također, prije par dana, uz objavljenu fotografiju ispričala priču i o svojim "anđelima na putu".

"Ova djevojka poklonila mi je jednu posvećenu narukvicu prilikom upoznavanja. Te godine sam dobila nekoliko posvećenih predmeta, raznih zaštitnika.

Jedna djevojka mi je prilikom našeg susreta skinula svoju najdražu narukvicu, da je čuvam. Vozač u stranoj zemlji mi je odlučio pokloniti jedan vjerski predmet uz objašnjenje kako postoji puno zla na svijetu ... i kako trebam biti nasmijana uvijek...

Ti ljudi imali su snažne zagrljaje i često sam se znala našaliti kako su to moji anđeli na putu", zaključila je Ornela svoju duhovnu temu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2021 15:22