StoryEditor

Adidas ima novu liniju grudnjaka čiji je oglas sve iznenadio; mišljenja su podijeljenja, dok su jedni zgroženi, drugi misle da je pametno smišljen

Piše NIna Glučina Ramadža
11. veljače 2022. - 15:07

Adidas ima novu liniju sportskih grudnjaka koja možda sama po sebi ne bi bila toliko zanimljiva da nemaju oglas za njega u kojem se nigdje ne prikazuje.

Naime, umjesto novog proizvoda Adidas je na Twitteru objavio kolaž od 25 pari golih grudi u njihovoj prirodnoj, raznolikoj slavi. Ispod je napisao slogan: #SupportisEverything, objavio je net.hr.

Vjerujemo da ženske grudi u svim oblicima i veličinama zaslužuju potporu i udobnost, rekao je Adidas u kampanji. Zatim su dodali, da zbog toga njihov novi asortiman sportskih grudnjaka sadrži 43 vrste, tako da svatko može pronaći pravi primjerak za sebe.

-Pouzdanje i podrška koju daje mogu imati značajan utjecaj na nečiju izvedbu i sposobnost bavljenja sportom. Kolaž fotografija je dizajniran da pokaže koliko su raznolike grudi, s različitim oblicima i veličinama koji naglašavaju zašto je prilagođena podrška najvažnija, stoji u Adidasovom priopćenju koji je ovim marketinškim potezom izazvao mnogo rasprava, a reakcije su bile pomiješane.

Kako piše net.hr, stručnjak za marketing i brendiranje David Placek, čiji su klijenti Apple, Coca-Cola i Procter & Gamble, rekao je da je Adidasov oglas primjer senzacionalnog oglašavanja.

- Oglas bi mogao biti manje šokantan da je prikazivao 43 žene koje zapravo nose nove sportske grudnjake, rekao je Placek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. kolovoz 2022 13:07