StoryEditor
Društvena mrežaPomalo neozbiljno

'Probao sam iz dosade, nikad više...': kažu da su ovo najkorisniji kuhinjski trikovi, evo koji stvarno 'pale', a koji su teško ruganje

Piše J. V.
5. lipnja 2019. - 21:32

Ako je netko jako uvjerljiv dok vam priča priču koja bi vam u drugim okolnostima zvučala suludo, možda ćete mu čak i povjerovati. Nije konstatacija "u prazno", potvrde teoriji naći ćete brzinskim guglanjem.

Još bržim traženjem, pa i samim boravkom na društvenim mrežama, naći ćete, a da to i ne pitate, savjete koji će vam olakšati život, top 10 namirnica koje će vas držati mladima, top 100 kuhinjskih trikova koji će vam uštedjeti vrijeme i novac... U bespućima Interneta lako se izgubiti. Uvjerljivost je na snazi više no išta drugo.

Upravo zato odlučili smo "raskrinkati" neke od najčeščih prijedloga koje izbacuje tražilica, budući da smo se i sami znali nasanjkati na ideje. Zvuče ludo, no izgledaju toliko jednostavno da je teško ne isprobati ih. 

Otvoriti bocu vina pumpom za bicikl? Ništa lakše! Cipelom? Hm, a dobro... Komadiće jabuke privezati gumicom? Dobro, ako baš moram, ali... Zašto?

Na stranici e-how pobrojani su "najbolji kuhinjski trikovi" bez kojih, navodno, nećete moći zamisliti život. Koliko god jednostavni i praktični izgledali, neki od njih su, ako je vjerovati ljutitim komentarima korisnika koji su ih isprobali na svojoj koži, potpuni promašaj. 

1. Gulite bananu pogrešno i to vjerojatno znate

Iako je riječ o relativno poznatome "triku", i nakon isprobavanja brojni su se nastavili držati dobrog, starog principa. Bananu bismo trebali guliti "obrnuto", kako je prikazano u video.

 

"Namjerno ju gulim po svome, volim da mi prsti ostanu čisti", podvukao je ironično jedan od komentatora.

2. (Ne)uredne palačinke

E-how donosi i genijalan savjet za sve one koji ne podnose nered koji nastane nakon pečenja palačinki. Najprije zamutite smjesu, potom ju prebacite u staru bocu od nekog namaza, a tek onda proces pečenja može otpočeti. Ako praznu bocu uopće imate i ako je čista, dakako.

Na vama je da izvažete vrijedi li vam više par pokreta spužvom po ploči nakon pečenja ili pak pranje boce pune preostalog tijesta. Većina korisnika uopće se nije mnogo mislila. Smeta im i ostatak smjese koji ne mogu istisnuti u tavu, a baš bi voljeli pojesti tu zadnju palačinku...

 

3. Ledena kava po svačijem guštu

Evo jedan trik koji odgovara svima. Jednostavan je i brz za pripravu, a garantira ledenu kavu punu okusa. Ide ljeto, a ako ste navikli piće pripremati tako što u svoju omiljenu kavu dodate kocke leda, ovo bi vam moglo doći kao spas koji ste dugo čekali.

Smrznite kavu u kalupu za pravljenje leda, dodajte ju svom omiljenom piću i uživajte u još jačoj ledenoj kavi. Baš ono što vam treba nakon jutarnjeg buđenja, a odličan je i suputnik u autu, pijuckajte ju na slamku. 

 

4. Reorganizirajte zamrzivač, ako baš hoćete

Ako slučajno imate viška spajalica za papire poput ovih prikazanih u videu, možete isprobati trik koji ima podijeljene reakcije na mreži. Vrećice smrznutog voća i povrća možete uhvatiti na način da vise, a da se ne gomilaju u podnožju zamrzivača, ali nisu svi koji su isprobali trik oduševljeni viđenim.

 

Neki kažu da spajalice znaju i popustiti, a nered koji nastane nakon što se otvorena vrećica raspe po unutrašnjosti zamrzivača gori je čak i od kopanja po sadržaju.

5. Nemate otvarač za vino? Poslužit će pumpa za bicikl...

Da. Ovo je jedan od guglanijih trikova, ali kako će ljudi željni dobre čaše vina poduzeti sve samo da dođu do cilja, ni ne čudi. I sljedeći na listi povezan je upravo sa tako željenom kapljicom, ali najprije pročitajte komentar čovjeka kojeg su potpisale - tisuće.

"Probao sam iz dosade, sad imam ljepljive fleke od vina svugdje po kući. Hvala.", poručuje uz dodatak "nikad više".

 

6. ... ili pak - tenisica!

Ako vam nije uspjelo pumpom za bicikl, pogledajte u videu kako bocu otvoriti cipelom (tenisicom). Na vlastitu odgovornost, a možete i sasvim zastraniti i pobrinuti se da kod kuće imate vadičep.

 

7. Izrežite jabuku, onda ju spojite i zavežite gumicom

Da, dobro ste pročitali. Ovo se "prodaje" kao jedan od kuhinjskih trikova koji će vam doista trebati u životu i bez kojeg nećete moći živjeti. Kako jabuka nelijepo posmeđi kad ju narežete, trik predlaže da ju narežete, ali onda spojite kako ne bi oksidirala - tu u pomoć uskače gumica.

 

Podrazumijeva ovo više stvari: da niste vlasnik noža kojeg smijete iznositi iz kuće, da ne možete jabuku zagristi, ali i da ju naprosto morate ponijeti kao "snack" čak i kad je to najnezgodnije.

Na stranu komentari ljutitih korisnika ("Ovo uopće ne pali", "Probala, vtf"), ako ste se slučajno planirali poslužiti ovim trikom, imajte na umu da neće poslužiti obična gumica.

Treba vam posebna vrsta žice kao prikazana u videu.

8. Smrznuto voće umjesto kockica leda

Sudeći prema komentarima, zaista "pale" samo trikovi vezani uz led, pa tako i ovaj. Genijalan je za nadolazeće vruće dane - običnu vodu "začinite" smrznutim voćem, grožđem, malinama, kupinama, jagodama, po izboru. Ukusno je i zdravo, a kad popijete piće voće samo sažvačite.

Izdvojeno

10. kolovoz 2020 18:47