StoryEditor
Društvena mrežaNije ovo očekivao

'Ostavili turisti manču': ovakvu napojnicu sigurno niste vidjeli godinama, konobar objavio fotografiju i postao hit; 'Biće im ostala od zadnjeg boravka!'

3. kolovoza 2019. - 20:03

Kad ste zadnji put vidjeli novčanicu od 5 kuna? Ako se ne možete sjetiti, ne brinite, nije bilo u skorijoj prošlosti.

Naime, na stranicama HNB-a možete pronaći informaciju kako je spomenuta novčanica prestala biti sredstvo plaćanja još 1. travnja 2007. godine. Ukoliko je kome ostalo istih na zalihi, mogu ih (no samo u Zagrebu!) zamijeniti u prostorijama Hrvatske narodne banke.

A mogu ih, kao što smo imali priliku svjedočiti, ostaviti i kao "manču" u kafiću.

Upravo je fotografija napojnice jednog konobara danas osvanula na "Dnevnoj dozi prosječnog Dalmatinca" i dobro nasmijala ljubitelje ove Facebook stranice. Radi se o novčanici od 5 kuna i još nešto "siće".

Koliko neki zaposleni u sektoru turizma cijene napojnicu, pa i ovakvu, zastarjelu, dokazuju komentari. "7 kuna je 7 kuna" i "Da svi ostavljaju manču od 7 kuna, ne bi ni tribala plaća", pišu, a jedan otkriva i ovo:

"Moji turisti pokupili ono što je ostalo od prethodnih, svih 2 kune i 65 lipa!"

Uslijedila je i rasprava, nakon što je donesen zaključak da velika većina ovu novčanicu nije vidjela "sto godina", o tome vrijedi li uopće... A onda i pretpostavka koja je, s velikom sigurnošću kažu neki, najvjerojatniji scenarij...

"Biće im ostala od zadnjeg boravka", kažu. Dodaju i da manču, pa i staru, triba cijenit'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. rujan 2020 03:29