StoryEditor
Društvena mreža'Otvoreno se gadi'

'Ne znam jel' itko na sceni pričao o ovom problemu, ako treba, ja volontiram': trudna Lucija Lugomer progovorila o zdravstvenom stanju koje muči mnoge, kao i o posljedicama lijekova

Piše L. L.
29. listopada 2019. - 19:48
lugomer3-220717

Lucija Lugomer objavom je na Instagramu iynenadila vjerne pratitelje, a uspjela i "potegnuti" jednu zdarvstvenu temu o kojoj se rijetko priča. Kako je prvi puta obznanila javnosti, najpoznatija "plus size" manekenka u Hrvatskoj godinama se muči sa seboreičnim dermatitisom koji joj se prvotno pokazao u obliku bijelih ljuskica na tjemenu.

Zbog njenog joj je stanja dermatolog pripirao uobičajenu terapiju - kortikosteroidnu kremu, no ti su lijekovi kod Lugomer prouzrokovali pojavu zalizaka.

Pojačano "strahom" da će u trudnoći izgubiti još kose, a potaknuta izjavama onih žena kojima su hormonske promjene uistinu tako djelovale, Lugomer je "otvorila dušu" u opsežnom postu...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LUCIJA LUGOMER (@lusiluer_plussizemodel) on

"Današnji dan i reakcija su dokaz kako sve što doživljavamo oko sebe ima veze sa našim stavom. Ne znam što ćete prvo primijetiti gledajući ovu sliku ali ja prvo što primjećujem je makeup. Znam, to mi je ‘bolna’ točka. Ali, mnoge od vas primijetit će moju kosu, odnosno moj ZALIZAK!

Naime, nisam o ovome još pričala s vama, ali ozbirom na današnju reakciju na moj Story, imam potrebu napisati vam, a bome i pokazati nešto što je dio mene već sigurno posljednjih 8 godina.

Prije vise od 10 godina Luciji je dijagnosticiran seboreični dermatitis. Prvenstveno se pokazao na tjemenu i tada je to doista utjecalo na moje samopouzdanje, pogotovo kada ti kolega u klupi komentira što ti je s tjemenom i otvoreno se gadi prema bijelim ljuskicama na glas, a ti nemaš pojma kako mu objasniti što se dešava jer si mlada i zbunjena... Nakon toga počelo se manifestirati u pupku, u ušima i na kraju čak i na licu u dva navrata... 

Da skratim priču, danas je sve pod kontrolom. Sa potrebitim preparatima i smanjenjem stresa prihvatila sam to kao potpuni dio sebe, naučila sam živjeti s time te ono najbitnije, više niti u kojem trenu ne utječe na moje samopouzdanje. Naime, prvi lijek koji sam dobila bio je pun kortikosteroida (danas ga izbjegavam na široko i debelo) te mojim pretjeranim nanošenjem došla sam do - zalizaka!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LUCIJA LUGOMER (@lusiluer_plussizemodel) on

Evo vam ih čisto na bijelo na ovoj slici. Ugl., danas si bez njih više nisam ja - ja. Ne očekujem čuda, ne planiram nikakve operacije presađivanja i slično. Prihvatila sam da sam to jednostavno - JA!

E upravo takvo razmisljanje želim vam svima od srca.

I ovi stavovi koje slušam ‘ne brini, danas imaš super kosu, dok si trudna, ali nakon rođenja djece će ti ispasti sva kosa’ ću samo ‘začepiti’ rečenicom - jel obrijati glavu stvarno najgora stvar koju si možete zamisliti? Jer meni nije! Mislim da bi mi baš dobro stajalo, a bogme znam mnoge žene kojima gola glava stoji 10.000 puta bolje nego glava sa mrtvom - do iznemoglosti izblajhanom kosom.

Iskreno se nadam da sam ovim priznanjem nekome pomogla i da će sada znati da nije sam/sama u tome. Zapravo nemam pojma jel itko na javnoj sceni pričao o ovom ‘problemu’ pa ako već netko treba biti prvi - ja volontiram!", završava Lucija svoju ispovijest.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LUCIJA LUGOMER (@lusiluer_plussizemodel) on

#LUCIJA LUGOMER#SEBOREIČNI DERMATITIS

Izdvojeno

03. srpanj 2020 16:54