StoryEditor
Društvena mrežaSekundu ranije

'Mogla sam poginuti... A kažu da su potpuno bezopasni': mlada Srpkinja opisala horor koji je doživjela u liftu, isprepadani ljudi otkrivaju probleme u sistemu

10. lipnja 2019. - 17:51

Nesreće se događaju svakoga dana, u sasvim nepredviđenim i "običnim" situacijama, ali neke od njih zaista lede krv u žilama, upravo zbog spomenutog razloga. Kada se nešto čemu se povjeravamo na dnevnoj bazi pokaže potpuno neispravnim i nefunkcionalnim, do te mjere da nam priprijeti i životom, vrijeme je da se upale lampice i da preispitamo čak i najobičniju rutinu.

Objava mlade Srpkinje na Twitteru učinila je upravo to - djevojka je doživjela pravi horor u liftu, a da je samo malo kasnije reagirala, događaj bi se pretvorio u tragediju.

Video kamera zabilježila je sve. Beograđanka ulazi u dizalo, promatra se na ogledalu, potom izlazi vani, ali samo sekundu prije nego što lift potpuno neočekivano kreće. Pokvareni mehanizam, čini se, nije osigurao dovoljno vremena za izlazak, već su se vrata, čim je dotaknuo prizemlje, zatvorila i krenula.

Mogla su djevojku "poklopiti", da je bila samo sekundu sporija, a da se radilo o umirovljeniku ili majci s kolicima, tragedija bi bila gotovo zajamčena, što je i sama korisnica Twittera pripomenula.

"Zamalo sam poginula danas. Novobeogradski liftovi su potpuno 'sigurni'. Srećom pa sam bila ja, a ne neka majka s djetetom", napisala je preneražena djevojka.

Isprepadani komentatori upozorili su potom i na neke greške u sistemu. 

"Poginuo je čovjek 90-ih... Ovo su relativno novi liftovi, nemaju više od 10 godina... Navodno svakog mjeseca ima servis liftova, po domarovim riječima, serviseri dođu i odu bez da su išta i pregledali...", pišu.

Djevojka iz objave zaključila je pak da je "dobro prošla", ali da je mogla nastati katastrofa da je imala prtljagu ili išta u rukama - išla je samo preparkirati automobil.

Izdvojeno

10. kolovoz 2020 13:54