StoryEditorOCM
Moj SplitMOJ SPLIT

Rekordan odaziv: pogledajte genijalne radove djece inspirirane Svetim Dujmom, zaštitnikom Splita

Piše Vlado Ozretić
6. svibnja 2022. - 19:02

To je Sveti Duje – eksplozija interakcije. A, ujedno i eksplozija kreativnosti, jer već tradicionalno na adresu Slobodne Dalmacije pristižu likovni radovi djece, koji svoje mjesto nađu na portalu naše i vaše novine, kao i u tiskanom obliku.

 

Sveti Duje i Split su kao kava i Riva. Jedno bez drugoga jednostavno – ne može. A kad smo kod Rive i kave, Splićani će, ako nebo dopusti, ove godine baš moći guštati u onom pravom druženju, toliko karakterističnom za fjeru zaštitnika grada podno Marjana.

Ma, vjerujemo, kako ni kiša neće omesti veselje. Jer, Sveti Duje je jednom godišnje i Splićanke i Splićani, toliko željni druženja, interakcije – i šušura – neće propustiti priliku za guštanjem u druženju. 

Jer, to je Sveti Duje – eksplozija interakcije. A, ujedno i eksplozija kreativnosti, jer već tradicionalno na adresu Slobodne Dalmacije pristižu likovni radovi djece, koji svoje mjesto nađu na portalu naše i vaše novine, kao i u tiskanom obliku. Odrasli vole Svetog Duju, a vole ga i djeca. Jer, taj šušur koji dožive u gradu za vrijeme fjere splitskog zaštitnika ostane im duboko urezan u pamćenje. Zar i vi, sami, pod uvjetom naravno da ste živjeli u Splitu, nemate neko omiljeno sjećanje iz djetinjstva baš vezano za Svetog Duju. Ne vrate li vas zvukovi čarčajika ili klepetuša u neka bezbrižnija vremena?

Koliko su ta vremena bezbrižna, pokazala su, svojim radovima, upravo djeca. Na adresu Slobodne Dalmacije stiglo je više od 450 radova. Rekordan broj. Prava umjetnička lavina koju nam je bio izniman gušt pregledati.

Njih ćemo objaviti ovdje, na micrositeu fešte, dok će oni odabrani svoje mjesto naći i na megaposteru u tiskanom izdanju Slobodne Dalmacije.

Na dobro vam došla Sudamja 2022.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 05:25