StoryEditorOCM
Moj Split 2023SUDAMJA 2023.

I ove godine veliki odaziv: Prolistajte odlične dječje radove inspirirane svetim Dujmom, zaštitnikom Splita

Piše SD
6. svibnja 2023. - 12:00

Sveti Duje i Split. Jedno bez drugoga jednostavno - ne može. Splićani i ove godine guštaju u onom pravom druženju, toliko karakterističnom za fjeru zaštitnika grada podno Marjana. Ništa neće omesti veselje. Jer Sveti Duje je jednom godišnje i eksplozija je druženja. A ujedno i eksplozija kreativnosti. Već tradicionalno, na adresu Slobodne Dalmacije pristižu radovi djece.

Odrasli vole Svetog Duju, vole ga i djeca. Jer šušur koji dožive u gradu za vrijeme fjere splitskog zaštitnika ostane im duboko urezan u pamćenje. Zar i vi sami, pod uvjetom, naravno, da ste živjeli u Splitu, nemate neko omiljeno sjećanje iz djetinjstva baš vezano uz Svetog Duju. Ne vrate li vas zvukovi čarčajika ili klepetuša u neka bezbrižnija vremena?

Koliko su ta vremena bezbrižna, pokazala su, svojim radovima, upravo djeca. Na adresu Slobodne Dalmacije stiglo je puno radova. Rekordan broj. Prava umjetnička lavina koju nam je bio izniman gušt pregledati.

Objavit ćemo ih ovdje, dok su odabrani našli svoje mjesto i na megaposteru u tiskanom izdanju Slobodne Dalmacije u nedjelju 7. svibnja 2023.

Na dobro vam došla Sudamja 2023.!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 06:30