StoryEditor

Vlč. Ivan Valentić: Mladi, pustite Boga da se umiješa u vaše planove i 'Dat će Bog' više nego želite

Piše PSD.
16. siječnja 2020. - 14:34
valenad1

Hrvatsko nadzemlje je u srijedu, 15. siječnja, okupilo mnogobrojnu mladež na svom susretu pod naslovom "Dat će Bog". Tema susreta bila je Božja providnost, a kao gost predavač pozvan je vlč. Ivan Valentić, povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

Kroz svoje izlaganje, vlč. Ivan Valentić nastojao je mladima rastumačiti odnos koji bi kao vjernici pojedinci trebali razvijati i njegovati s Gospodinom i to ne kao nužnost zbog zadovoljavanja nekakvih vjerskih pravila, već kao odraz istinske slobode i prijateljstva. Naglasio je kako plodovi Božje providnosti ovise uvelike o čovjekovoj otvorenosti, prihvaćanju i suradnji s njom. Bog u svojoj providnosti, kad ulazi u naš život, ruši naše planove i puno puta nas protrese kako bismo bolje slušali. 

Pozivajući da osluškujemo Njegov glas, poziva na suradnju kako bi uz našu slobodnu volju mogao ostvariti svoje naume u našim životima. Malo po malo nas usmjerava vodeći nas na put koji je skrojen Njegovom očinskom ljubavlju - onaj najbolji za nas. 

Vlč. Ivan Valentić naveo je kako čovjek uvijek nešto planira, ali često planira bez Boga. Pozvao je mlade da puste Boga da im se umiješa u planove jer je ono što On želi dati veće od svega našega. Objasnio je, također, kako se o Božjoj providnosti ne može govoriti bez da se govori o Božjoj volji.
Živjeti Božju volju s radošću znači živjeti je do kraja. Živjeti gdje nas Bog postavi znači prihvaćati sve što je On naumio učiniti s nama, proslaviti Ga do kraja kroz svoj život.

Vlč. Ivan Valentić odgovorio je strpljivo i sadržajno i na pitanja publike te je kratko predstavio temu nadolazećeg Susreta hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu pod geslom "Što god vam rekne, učinite!".

Nadzemljaši su i za ovaj susret spremili bogatu paletu multimedijskog sadržaja pa su tako uz "Zanimljivosti" prikazana još dva tematska filma. Uprizoren je i atraktivan vrabac kao poziv svim mladima na SHKM u Zagrebu.

Pjesmom je večer uveličao Papa bend iz župe Gospe od Otoka u Solinu. Prigodna meditacija zaključila je susret.

Sljedeći susret Hrvatskog nadzemlja, tradicionalno "Valentinovo s nadzemljem", održat će se 19. veljače 2020. godine.

misija / Danijela Jurčević / HN

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. rujan 2020 05:46