StoryEditorOCM

Katolički skauti Zdruga svetog Vlaha obnovili svoja obećanja na misi u dubrovačkoj katedrali

Piše PSD.
13. veljače 2020. - 16:26
skautidu2

Katolički skauti Zdruga sv. Vlaha obnovili su svoja skautska obećanja na euharistijskom slavlju u nedjelju, 9. veljače u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike. Misu je predslavio generalni vikar Dubrovačke biskupije don Hrvoje Katušić, sa duhovnikom dubrovačkih skauta katedralnim župnik don Marinom Lučićem.

Nedjeljni evanđeoski ulomak prenosio je Isusovu poruku: Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta. Kako bi skauti što bolje razumjeli značenje svjetla na početku propovijedi generalni vikar je zamolio da se ugase sva svjetla u katedrali, pa je zatim kroz razgovor sa skautima naglasio ulogu svjetla u životu svakog čovjeka. Poručio im je da i oni svojim dobrim djelima, djelima ljubavi mogu paliti svjetlo u svom životu kao i u životima drugih ljudi.

Među skautima bilo je onih koji skautska obećanja obnavljaju već više puta kao i novih skauta kojima je ovo bilo prvo davanje skautskih obećanja. Skautska obećanja predvodila je predsjednica Zdruga Vanda Kljunak. Uz voditelje pojedinih odreda prisustvovali su i svećenici sa župa na kojima skauti djeluju, don Vilim Petrović i don Robert Karačić.

Pjevanje na misi predvodio je katedralni zbor mladih s voditeljicom Željanom Lučić.

Kao uspomenu na davanje obećanja skauti su sa svojim voditeljima napravili zajedničke fotografije nakon mise.

Misija / Zdrug sv. Vlaha Dubrovnik

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 05:39