StoryEditor

Bračni parovi na seminaru u Gospinoj školi u Međugorju po kiši molili krunicu na Podbrdu

Piše PSD.
11. studenog 2019. - 15:36
parovi1

„Idi za mnom“ – U Gospinoj školi – geslo je međunarodne duhovne obnove za bračne parove koja se održavala od 6. do 10. studenoga u Međugorju. Tijekom četiri dana uz predavanja i razgovor sudionici su sudjelovali u večernjem molitvenom programu, Klanjanju Presvetom oltarskom sakramentu, molitvi na Podbrdu i Križevcu, ispovijedi… Voditelj duhovne obnove bio je međugorski župnik fra Marinko Šakota.

U sklopu 20. međunarodne duhovne obnove za bračne parove, stotine sudionika su u subotu 10. listopada s početkom u 7 sati  ujutro, na Brdu Ukazanja - usprkos kiši koja je nemilica padala za cijelo vrijeme pobožnosti - radosna i žalosna otajstva Gospine krunice koju je predvodio župnik fra Marinko.

Ova duhovna obnova završena je potom svetom misom zahvalnicom koju je predslavio apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser. On je u svojoj propovijedi naglasio kako je poziv svih nas – postati svet, ''prema naumu Onoga koji nas je stvorio''.

Muškarcima je kao uzor stavio svetog Josipa, a ženama Blaženu Djevicu Mariju.
''Ako nas je Bog stvorio kao muškarca, budimo muško! Budimo pravi odgovorni muškarci, budimo muškarci koji znaju što je odgovornost muškarca, koji znaju što je očinstvo. Josip je pravi muškarac, on gleda Mariju, on pazi, on prati što se s Njom događa... Brine se za Nju jer će na svijet donijeti Isusa, Božjega sina.

Isto tako neka žena, bude prava žena! Ona koja zna razvijati, ne samo biološko, nego i duhovno majčinstvo. Kaže se da je žena srce svake kuće. Kuća bez majke gubi svoj šarm. Majka je ona koja odlučuje o dolasku djece. Budite kao Blažene Djevica Marija, budite dobre, kao što je Marija dobra… Budite lijepe kao što je Marija lijepa… Netko je Mariju bio pitao: ''Zašto si tako lijepa?''. Nevjerojatna ljepota. Ona je odgovorila: ''Lijepa sam zato što ljubim!'' Budimo dobri i lijepi i neka vas Bog blagoslovi'', poručio je u svojoj propovijedi mons. Hoser.

Na ovogodišnjoj 20. jubilarnoj duhovnoj obnovi bilo je više od 400 sudionika iz 18 zemalja svijeta. Već u ponedjeljak počinje prva međunarodna duhovna obnova za glazbenike na kojoj će predavač biti fra Ante Vučković. 

misija / medjugorje.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2022 14:41