StoryEditorOCM

Verbum objavio knjigu 'Kako biti džentlmen' Sama Guzmana o umijeću muževnosti za katolike

Piše PSD.
17. siječnja 2020. - 13:03
samguzman

U prostorijama nakladne kuće Verbum na konferenciji za medije predstavljena je knjiga "Kako biti džentlmen". Knjigu je predstavio mr. sc. Petar Balta, glavni urednik nakladne kuće Verbum.

Već nekoliko desetljeća svjedočimo raspadu tradicionalnoga shvaćanja spolnih uloga, te se i same pojmovne kategorije muškoga i ženskoga počesto odbacuju s prijezirom i podsmijehom. S druge pak strane i usprkos tome u današnje se doba sve češće osjeća potreba da se progovori o istinskoj ženstvenosti i muževnosti, jer je sve više mladih u potrazi za vlastitim identitetom, pitajući se što to znači biti muškarac, odnosno žena. Posebice je snažna kriza očinstva i muževnosti općenito, tako da mnogi mladići i mladi muževi traže siguran orijentir kako na pravi način živjeti muževnost i u svakodnevici potvrditi vlastiti identitet.

Stoga nije čudo da je velik uspjeh kod čitatelja doživjela knjiga Sama Guzmana "Kako biti džentlmen", čije je hrvatsko izdanje objavila nakladnička kuća Verbum, a koja se bavi upravo tim temama, tj. progovara o tome kako se doista može biti muškarcem, i kako se može postati istinskim džentlmenom.

Knjiga je poput sveobuhvatna i praktična vodiča za autentično življenje muževnosti kao takve. Na temelju antropoloških i psiholoških uvida i kršćanskog svjetonazora, knjiga nudi važne odgovore na pitanja suvremenih muškaraca. U kratkim, pristupačno i jasno pisanim poglavljima autor obrazlaže mnoštvo najrazličitijih tema kao što su kako znati je li muškarac doista autentičan, kako muškarca pretvoriti u džentlmena, važnost ljudskoga tijela, dragocjenost tradicije, svrha uljudnosti, odnos muževnosti i duhovnog života itd.

Svako poglavlje knjige "Kako biti džentlmen" je, usredotočujući se na samo jednu ideju, poput pouzdana kompasa te je ova knjiga, kao što je u predgovoru istaknuo Dale Ahlquist, odličan vodič koji će pomoći mladićima da postanu pravi muškarci.

Knjiga Kako biti džentlmen: Umijeće muževnosti za katolike u prijevodu Mije Pavića dostupna je u svim knjižarama Verbum kao i preko web knjižare Verbum.hr

misija / verbum

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 20:53