StoryEditor
Kulturaprva audicija

Zapjevaj u zboru 'Brodosplit' i imat ćeš vezu s glazbenim i ostalim svijetom

Piše Jasenka Leskur
21. studenog 2019. - 10:55

Gradski zbor Brodosplit raspisao je audiciju za primanje novih članova pa se pozivaju svi mladići dobrog sluha - koji su zainteresirani pjevati u elitnom društvu olimpijskih i svjetskih prvaka - da se prijave ponedjeljkom i četvrtkom u 20 sati, u periodu od 21. studenoga do 5. prosinca u njihov prostor u Hrvojevoj 1 ili na mobitel: 099/208-0050.

Za sve koji ne znaju, "škverani" poručuju da pjevanje u ovom zboru nije samo učenje pjesama i nastupanje na renomiranim svjetskim festivalima i natjecanjima nego jedinstveno i neponovljivo iskustvo – biti dijelom svijeta glazbe.

Klasične, naše tradicionalne, rocka, negro-spirituala pa sve do modernih izričaja najpoznatijih domaćih i svjetskih autora. Cherubinijev "Reqiuem", Papandopulova "Muka Gospodina našega Isukrsta", Stipišićevo "Uskrsnuće", Sunkovo "Zlato Gospine milosti" i "Missa za zbor i orkestar" samo su neka od djela koje zbor izvodi i kojima je oduševio publiku diljem svijeta.

Uz to, veliki je privilegij kao pjevač sudjelovati u vrhunskim izvedbama ovih djela i svega ostalog što čini veliki repertoar Gradskog zbora Brodosplit. Plus druženje s dobrom ekipom, putovanja, upoznavanje novih ljudi, uživanje u dugom pljesku i ovacijama nakon koncerta... A ne treba čak ni poznavati note!

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 15:35