StoryEditorOCM
KulturaSUTRA PADA ODLUKA

Verbalne uvrede i samovolja Bogdanića će koštati pozicije; Golovko: Predložio sam razrješenje!

30. svibnja 2016. - 15:31
bogdanic1

Dinko Bogdanić će ovoga utorka najvjerojatnije biti smjenjen s mjesta v. d. ravnatelja baleta u HNK Split. Intendant Goran Golovko uputio je Kazališnom vijeću prijedlog za Bogdanićevo razrješenje, a vijeće je dogovorilo sastanak u utorak u 17.30 sati u teatru.

- Ovo nije došlo iznebuha. Zbog ponovljenih pritužbi na neke aspekte Bogdanićeva ponašanja, uputio sam vijeću prijedlog za njegovo razrješenje i sada je na njima odluka.Svakako želim istaknuti da je Dinko Bogdanić veliki stručnjak i umjetnik koji je u Splitu načinio odlične baletne predstave, ali ja moram postupati po zakonu - kazao nam je Goran Golovko.

Kako doznajemo iz kazališnih krugova, Dinku Bogdaniću stavljaju se na teret grijesi zbog kojih je i ranije u karijeri - u Zagrebu i u Splitu - bio optužen.Verbalne uvrede, samovolja, proizvoljno određivanje termina i trajanja proba vezuju se uz njegov način rada.

Međutim, činjenica je da baletni ansambl rijetko ima unisono mišljenje, odnosno, za neke se njegovi postupci ne izdvajaju od uobičajenog načina rada u ansamblima, drugi s njim nisu imali teškoća, treći slabo razumiju hrvatski jer su stranci, a četvrti vele da je prevršio mjeru.

Inače, Bogdanić je uvjete za mirovinu stekao već prije nekoliko mjeseci a budući da mu je i lani izrečena opomena pred otkaz, malo je vjerojatno da će ga Kazališno vijeće "spašavati", eventualno možda ostane do kraja Splitskog ljeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. listopad 2023 01:03