StoryEditorOCM

Večeras u Ljetnom kinu Bačvice Poljakova nagrađena priča o najslavnijoj splitskoj plaži, ovacijama ispraćena 'Ježeva kućica' sutra mukte u Kinoteci

Piše M.K.
16. lipnja 2017. - 14:12
fmfs

U sklopu Festivala mediteranskog filma Split večeras se u ljetnom kinu 'Bačvice' prikazuje 'Napad na Nile Hilton', dobitnik nagrade za najbolji film na Sundance Film Festivalu. U pitanju je uzbudljiva priča koja prati korumpiranog egipatskog policajca Noredina Mustafu, kojem je predan slučaj pjevačice pronađene mrtve u sobi hotela, ali na putu mu stoji utjecajni političar upleten u cijelu situaciju.

Prethodit će mu dugoočekivani film Borisa Poljaka 'Oni samo dolaze i odlaze' o jednom prosječnom ljetnom danu na plaži Bačvice, za kojeg je splitski redatelj nagrađen u Oberhausenu koji slovi za jednog od najvažnijih svjetskih festivala posvećenih kratkometražnoj formi .

Na terasu Tesle stižu Islanđani
 
Na terasi kina 'Tesla' gostuje Reykjavik International Film Festivala s najboljim islandskim kratkišima, dok nas u kinoteci 'Zlatna vrata' u sklopu 'Ješki' očekuje 'Oda mladosti' Marcelle Zanki, nakon kojeg slijedi dio programa koji se zove 'Hrvatski srednji metar', u kojem će biti prikazani 'Tajni život vila' Igora Jelinovića, 'Živjeti, ploviti' Lane Šarić, te 'Dvije škole' Srđana Šarenca.

FMFS ove subote najmlađe, ali i sve zainteresirane, časti besplatnim projekcijama animirane ekranizacije 'Ježeve kuće' koja je prije nekoliko dana dobila ovacije publike u ljetnom kinu Bačvice. Film redateljice i scenaristice Eve Cvijanović kojem je narator Rade Šerbedžija prikazat će se u kinoteci Zlatna vrata u tri termina između 18 i 19 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2023 20:01