StoryEditor
Kulturavečeras u domu mladih

U mučnoj potrazi za ljubavlju

Piše PSD.
9. listopada 2012. - 14:17
Premijera drame Elvisa Bošnjaka “Srce veće od ruku”, u produkciji kazališta PlayDrama, održat će se u utorak, 9. listopada, u 20 sati, na sceni Multimedijskog kulturnog centra Split (Dom mladih).

Redatelj predstave je Trpimir Jurkić. Drama “Srce veće od ruku” dio je Bošnjakove ljubavne trilogije koju čine još drame “Hajdemo skakati po tim oblacima” (praizvedena 1994. u režiji Nenni Delmestre u HNK Split), te drama “Voljeni i mrtvi”, prema čijim je motivima lani snimljen igrani film “Noćni brodovi” u režiji Igora Mirkovića. Komad “Srce veće od ruku” prati dva bračna para koji se nalaze usred ljubavnog četverokuta.

U nemogućnosti realiziranja stvarnog odnosa, svaki od njih stvara potpuno imaginaran odnos, živeći više u mašti s osobom koju nemaju nego s osobom uz koju ih veže stvaran život. Tako i ne primjećuju da njihov partner ima isti problem i da ih više toga veže nego što ih dijeli.

Glumački zahtjevan

Njihova ljubav prerasta u paranoičan strah, a opsesija u gubitak identiteta. Prepoznati osobu s kojom dijele stvaran život doći će kao ljekovito odrješenje.

− Tekst obilježavaju “unutarnji” i “vanjski” dijalozi, zgusnut je i glumački zahtjevan, a likovi uvijek žive onaj trenutak u kojemu u stvarnosti nisu. To je djelo o ekskluzivnosti vlastitih osjećaja, pa i o sebičnoj želji za posjedovanjem drugoga − kazao je Elvis Bošnjak, a njegov kolega Trpimir Jurkić, koji se prvi put prihvatio režije, ističe da je nastojao u prvom redu prikazati muku koju likovi prolaze zbog potrage za ljubavlju.

Scenograf predstave je Ozren Bakotić, kostimografkinja Irena Vodišek-Babaja, koreografkinja Anita Čanadi, a nastupaju Anastasija Jankovska, Petra Kovačić, Vladimir Posavec Tušek i Elvis Bošnjak.

JASMINA PARIĆ, FOTO: CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. siječanj 2022 02:32