StoryEditor
Kulturaradna proslava petog rođendana

Trstih, pjesnički projekt Gradske knjižnice Marka Marulića, večeras na Brodarici ugošćuje Dražena Radmana

Piše S. Kekez
12. studenog 2019. - 15:30

Tadašnja voditeljica knjižnice Trstenik, a današnja voditeljica kulturnih programa GKMM-a Vesna Jukić-Oštrek te pjesnikinja i slikarica Nada Vučičić u prosincu 2014. u knjižnici Trstenik pokrenule su pjesnički projekt “Trstih”. Uz Nadu Vučičić gostovali su Ivo Anić, Senka Longin i Mladenka Hudi, te glazbenik Boris Krivec.

- Od 2015. do danas ugostila sam u knjižnici Brodarica više od stotinu pjesnika, glazbenika, slikara, dramskih umjetnika, prozaika..., na stotine učenika koji su aktivno sudjelovali u promocijama knjiga za djecu, i tko zna koliko zaljubljenika u poeziju, ističe Vesna Jukić-Oštrek. Ona kaže da je ideja vodilja “Trstiha” bila senzibiliziranje članova knjižnice i sugrađana za poetsko stvaralaštvo, a istovremeno njihovo poticanje na čitanje i(li) pisanje. Pjesnička druženja održavala su se navečer, najmanje jednom mjesečno.

Među gostima “Trstiha” bili su i Renato Baretić, Irena Delonga-Nešić, Boba Đuderija, Marijo Glavaš, Edi Matić, Tanja Mravak, Hrvoje Marko Peruzović, Ivica Sorić Suri, Nada Topić, kao i deseci drugih pjesnika, glazbenika i slikara.

- Priča o Trstihu za mene je vrlo emotivna i nadahnjujuća. Obogatila me je na profesionalnom i na osobnom planu. U Trstihu sam i ja, prvi put javno, pisala i čitala neke svoje pjesme, zaključuje Vesna Jukić-Oštrek uz napomenu da će se “Trstih” i ove godine 26. studenoga pridružiti pjesničkom projektu ‘’Stop nasilju nad ženama’’.

Radmanova 'Pisma' na Brodarici

U utorak u 18 sati u Knjižnici Brodarica u okviru Mjeseca hrvatske knjige održat će se novi Trstih, na kojem će gostovati Dražen Radman. Pjesnik je autor knjiga "Pismo mome Marangunu" (2008.) i "Pisma ukradenim ljudima" (2011.), a radi kao pastor Baptističke crkve Split. Gosti večeri su Nikica Sikirica i Dijana Radman, a moderatorice Vesna i Nada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

02. ožujak 2021 12:45