StoryEditor
Kulturapočelo burno, završilo mirno

Sudar titana u HNK: gledatelji pjesmom podržali Frljića, prosvjednicima su poslali jasnu poruku ljubavi i tolerancije

Piše M. Družijanić, J. Parić
25. travnja 2017. - 00:02
hnkunutra

Teatar u teatru, tako bi se u tri riječi moglo opisati ono što se u ponedjeljak događalo ispred i unutar kazališta u Splitu, i nije nam poznato jel' se išta sličnoga ikada dogodilo u splitskom HNK.

Ekskluzivno: pogledajte kontroverznu scenu iz Frljićeve predstave koja je cijeli Split dignula na noge

Kontroverzna predstava ipak privedena kraju, kazalištem se orilo 'Zovi, samo zovi'! Policija izbacila pravaše iz HNK

Prosvjednike smo pitali što bi voljeli gledati u kazalištu, ali uzvratili su agresijom, ipak, odgovor jedne gospođe posebno nas je oduševio

Prosvjednici ispred teatra: Kršćanski Splite, buni se! Ova predstava izruguje sve što je za Marka Marulića bilo veliko i sveto!

Konačna bilanca prosvjeda u Splitu: policija protiv 18 osoba podnijela optužne prijedloge

Prije nego će predstava početi pravaši i ostali prosvjednici su pjevali svoje pjesme...od one 'Zovi, samo zovi'  preko drugih manje ili više domoljubnih. No ni publika koja je htjela pogledati predstavu nije im ostala dužna. Nećete vjerovati kojom su se pjesmom protiv njih borili te na taj način Frljića bodrili. Samo jedan mali podsjetnik, svi smo je pjevušili kada je u Hrvatskoj započeo Domovinski rat.

Inače, predstava je završila 15-ak minuta prije 22 sata. Osim početnog kašnjenja od pola sata, te izbacivanja dva posljednja reda partera iz kazališta, dojave o bombi i razbijenog stakla izloga na kazalištu, do kraja dugo iščekivanog Frljićevog uratka pa i kasnije nije bilo nikakvih problema, a publika je na kraju predstavu kao i samog autora nagradila gromoglasnim pljeskom.

Hvala Bogu da je sve gotovo!

#OLIVER FRLJIĆ#HNK SPLIT

Izdvojeno

30. svibanj 2020 07:38