StoryEditor
Kulturau produkciji kazališta PlayDrama

"Srce veće od ruku" na sceni Multimedijalnog kulturnog centra Split

Piše PSD.
10. listopada 2012. - 02:19
Premijera drame Elvisa Bošnjaka "Srce veće od ruku" u produkciji kazališta PlayDrama, održana je u utorak navečer na sceni Multimedijalnog kulturnog centra Split .

Predstavu, u kojoj je uz Anastasiju Jankovsku, Petru Kovačić i Vladimira Posavca Tušeka nastupio i autor Elvis Bošnjak,režirao je Trpimir Jurkić.

Drama "Srce veće od ruku" prati dva bračna para usred ljubavnog četverokuta. Tekst je satkan od “unutarnjih” i “vanjskih” dijaloga, a likovi uvijek žive onaj trenutak u kojemu u stvarnosti nisu.

U autobusu, na ulici,za stolom i u krevetu , vode zamišljene razgovore i rasprave s voljenom osobom, gubeći postepeno kontakt s bračnim partnerom, ne opažajući da i drugu stranu muče slični problemi.

Drama je krcata žestokim emocijama koje se križaju u svim smjerovima.Usredotočeni na objekt svoje žudnje, Bošnjakovi likovi prolaze kroz svakodnevnicu koja za njih nema smisla ni čvrstih kontura.Lijek protiv ove ljubavne muke postepeno će početi tražiti u najcbližem supatniku, svom bračnom partneru.

U svojoj prvoj profesionalnoj režiji, glumac Trpimir Jurkić je prostore i okolnosti u kojima se radnja zbiva samo skicirao usredotočivši se na „unutarnji pejzaž“ likova.

Ova poetska drama složene kombinatorike funkcionira i na sceni bez veće „gužve“ koja bi se mogla očekivati, ali bilo bi je još interesantnije doživjeti u filmskom mediju koji bi joj pružio šire mogućnosti za dočaravanje stvarnog i zamišljenog života.

Publika u krcatom afiteatru Doma mladih, očito se poistovjetila s ljubavnim nevoljama Bošnjakovih likova, ako je suditi po velikom aplauzu kojim je nagradila izvođače.

Scenograf predstave je Ozren Bakotić, kostimografkinja Irena Vodišek Babaja, koreografkonja Anita Čanadi, a oblikovatelj svjetla i tona Siniša Jakovčević.

J.P.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. siječanj 2022 02:55