StoryEditor
Slikarstvotradicija i ponos

Na fasadi atelijera HNK Split slikari Luka Duplančić i Ivan Svaguša dovršavaju mural prema poznatome plakatu Alema Ćurina za Splitsko ljeto 1998.

10. kolovoza 2020. - 16:56
Luka Duplančić i Ivan Svaguša ispred murala koji će biti predstavljen u petak  Nikola Vilić/hanza media

Na fasadi i preko velikih vratnica atelijera Hrvatskog narodnog kazališta u splitskoj Plinarskoj ulici pri završetku je izrada murala – preslike plakata poznatog ilustratora Alema Ćurina, izvorno izrađenog za Splitsko ljeto 1998. godine.

Ideju izrade murala pokrenula je Građanska inicijativa Split, a posla su se prihvatili akademski slikari Luka Duplančić i Ivan Svaguša.

– Mural je dimenzija 14 x 9,5 metara, a inicijativa je krenula prije dvije godine iz kotara Varoš i riječ bi bila o umjetničkim intervencijama na ovakvim prostorima u gradu. Predstavljanje rada bit će na posljednjoj press-konferenciji, na kojoj će se iznijeti rezime Splitskoga ljeta, u petak. Ona će se održati ispred murala, a zatim ćemo ući u zgradu radionice i razgovarati s autorima – objasnio nam je Vjeko Santrić iz Građanske inicijative Split.

Iz HNK poručuju kako se ovim povezivanjem s festivalskom prošlošću, oslanjanjem i ponosom na tradiciju stavlja kruna na 66. Splitsko ljeto.

Izdvojeno

12. kolovoz 2020 17:02