StoryEditor
Kulturasve po trideset

Proljeće je, a u publici nemir: povoljne predstave HNK Split u posljednjem tjednu

Piše PSD.
27. svibnja 2015. - 17:20

U ovom zadnjem tjednu sezone, HNK Split nudi tri dramska naslova po promotivnoj cijeni ulaznica od samo 30 kuna.

Nakon “Idomeneja”, s kojim je u utorak počeo popust, u četvrtak je na programu komedija “Svoji smo, dogovorit ćemo se” A.N.Ostrovskog, a u subotu “Kontra progresa” Estevea Solera.


‘Svoji smo, dogovorit ćemo se’ igra u četvrtak

Predstava “Svoji smo, dogovorit ćemo se” društvena je kritika Rusije 19. stoljeća, u kojoj redatelj Georgij Paro ideju o beskonačnom koruptivnom lancu uočava kao univerzalan socijalni fenomen i poveznicu autorova vremena s hrvatskom današnjicom.

Humor i horor

Humor i horor idu ruku pod ruku u fantastičnim, čudnim i arhetipskim scenama suvremenoga katalonskog dramatičara u drami “Kontra progresa”, sastavljenoj od sedam kratkih epizoda. Predstavu je režirala Nenni Delmestre.

Kasno proljeće, pogotovo u Splitu, u pravilu znači kraj sezone, ali i smanjen interes publike za odlazak u kazalište. Stoga je karata u prodaji ostalo još više nego dovoljno.

– Željeli smo u samoj završnici gledateljima ponuditi izbor predstava koje možda nisu stigli pogledati u sezoni – kažu iz propagande HNK.

U lipnju su na programu još tri završna koncerta baletnih studija Glazbene mladeži i HNK Split i onda slijedi pauza do Splitskog ljeta.

Za akciju popusta odlučili su se u ovom mjesecu i u HNK Zagreb, gdje nezaposleni mogu nabaviti ulaznice uz 50 posto popusta, a najjeftinije koštaju pedesetak kuna. Uz to, održavaju se gostovanja ansambala po zagrebačkim kvartovima i na taj način predstavlja nova sezona čija će se pretplata moći kupiti već od početka lipnja.

J. PARIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2021 07:47