StoryEditor
Ostalodvostruki užitak

Inovativan nedjeljni program u Domu mladih - plesna predstava ‘Đavolji odvjetnik‘ i predstava suvremenog cirkusa ‘Between me and a hard place‘

Piše PSD.
12. srpnja 2020. - 12:10
Petero izvođača u 'Đavoljem odvjetniku'  Tara Ivanišević

U nedjelju će u amfiteatru Doma mladih biti izvedene dvije predstave – plesna inkluzivna predstava "Đavolji odvjetnik", u 20 sati, te predstava suvremenog cirkusa "Between me and a hard place", jednog od najboljih cyr wheel akrobata Huga Bergmana, u 21.30 sati.

"Đavolji odvjetnik" realizira se u suradnji Divert/IMCR kolektiva, Kolaborativne izvedbene platforme i suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100. "Nadamo se da ćemo ovom izvedbom potaknuti publiku na razmišljanje o uključivanju osoba s invaliditetom u lokalnu zajednicu, a kolege sa scene na uključivanje u umjetničke produkcije", poziva Antonia Kuzmanić, umjetnička voditeljica Doma mladih.

"Predstava, nastala kroz koreografiju Martine Tomić, glazbu Nenada Kovačića i dramaturgiju Nine Gojić, propituje i istražuje principe polilogičnosti i zajedničkog donošenja odluka. Petero izvođača i izvođačica – Mia Kevo, Leon Goličnik, Jason Mullhausen, Marjan Pajvot i Helvecia Tomić – ukidanjem riječi iz polja verbalnog razgovora seli se u prostor plesa, koji nastaje intuitivno, slušanjem namjera i prestrukturiranjem pažnje. Ono što postaje vidljivo u prvom planu su procesi pregovaranja između različitih tijela, onih plesnih i onih koji odstupaju od normaliziranih očekivanja", navodi se o predstavi.

Publika će imati priliku vidjeti i prezentaciju predstave u nastajanju "Between me and a hard place", cirkuskog umjetnika Huga Bergmana, koji je s ovom produkcijom predselektiran za circusnext projekt, edicija 2020.-2021.

Od 29. lipnja Hugo Bergman boravi na rezidenciji u amfiteatru Doma mladih, tijekom koje nastavlja raditi na produkciji cjelovečernje predstave suvremenog cirkusa. Hugo, cyr wheel i jedan kamen – jedina su tri objekta na sceni, koji su i izvođači i rekviziti i čitava scenografija. "Ova minimalistička estetika za mene je srž cirkusa i njegov najveći izazov. U cirkusu smo naviknuti koristiti jednu ideju kojom manipuliramo do beskonačnog broja verzija. Izazov je održati materijal interesantnim cijelu predstavu", kaže Bergman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. veljača 2021 08:20