StoryEditor
KulturaStudio 21 na Sućidru

Naša štorija - glavna ideja je bila prikazati 'Split na dlanu', što je vidljivo iz ciklusa fotografija utopljenih u ljepoti njihova izraza, kaže prof. Ledić Begonja

Piše Renato Kragić
27. svibnja 2019. - 18:15

U galeriji "Studio 21" otvorena je treća javna i samostalna izložba učenika Prirodoslovne škole, članova fotokluba "Pixel", a samu izložbu otvorila je prof. Dijana Ledić Begonja, koja je ujedno i voditeljica spomenutog fotokluba.


"I ovaj put riječ je o tematskoj izložbi pod nazivom 'Naša štorija', kroz koju su učenici prikazali tradiciju, kulturnu i povijesnu baštinu našeg grada.

Glavna ideja je bila prikazati 'Split na dlanu', što je vidljivo iz ciklusa fotografija utopljenih u ljepoti njihova izraza.

U glazbenom dijelu otvaranja izložbe, na gitari su nastupili Viktor Lazić i Luka Mihanović, također učenici naše škole", kaže prof. Ledić Begonja.

O izložbi koja je otvorena do 3. lipnja puno dojmova imaju i sami učenici/autori.


Lara Deljusa tako kaže da je svojih šest izloženih fotografija slikala "onako, u điru", te da na njima dominiraju motivi Sv. Duje i Dioklecijanove palače.

"Ovo je meni jako lijepo iskustvo jer sam veliki ljubitelj fotografije i imam priliku javno izložiti svoje radove", priznaje Lara.

Marija Bošnjak, pak, kaže da njezini radovi ovaj put nisu izabrani, ali da je došla na izložbu kako bi podržala sve autore fotografija.

"Lijepo je kada si ovako mlad i vidiš koliko naša škola napreduje iz dana u dan i koliko nas se uči ljubavi i odnosu prema našoj baštini.

Sviđa mi se kako naši mentori organiziraju ovaj fotoklub i radujem se budućoj suradnji s njima."

Trud se isplati

"Izložba je prekrasna i uviđam da svaka fotografija priča svoju priču.

To je jako lijepo jer prenosimo izvrsne poruke o svom gradu i načinu kako ga mi doživljavamo.

Jako mi se sviđa suradnja s fotoklubom, budući da sam još uvijek maturantica, tako silno želim nastaviti suradnju s 'Pixelom' jer me uistinu ovo oplemenjuje", smatra Lidija Dragun.


Josip Novak nema dvojbi: "Izložba je fantastična i pokazuje vrhunski napredak 'malih fotografa'. Izvrsna promocija naše škole!

Glazbeni dio je upotpunio tu umjetničku dimenziju i utjecao na prekrasnu atmosferu!"


"Prikazali smo sasvim drugačiji pogled na Split, točno iz naše perspektive.

Svi mi mladi dok šetamo ulicama grada gledamo samo svoj cilj, puno puta ne osvrćući se na ovu ljepotu", osvrnuo se Luka Vulić.


Samo riječi hvale ima i ravnateljica Marija Pustak: "Ovom izložbom naši učenici su pokazali da izlaze iz okvira prirodoslovaca.

U ovoj ljepoti mnogi su prepoznali svoju kreativnost, stvaralaštvo i ljubav prema fotografiji u svoje slobodno vrijeme.

Tema izložbe je vrlo zanimljiva pa je vidljivo da je i svaki učenik svojom fotografijom prenio dašak naše kulture i povijesti."


Profesorica Ivana Miletić kaže da se odazvala otvaranju ove izložbe i zbog učenika i zbog mentora, "jer im svima doista treba dati podršku u svemu što rade, u nastavi i izvan nje.

I našim učenicima i njihovim roditeljima puno znači kada profesori ulažu veliki trud i ljubav u radu s njihovom djecom, a taj trud se jako cijeni i na kraju i jako isplati."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. srpanj 2021 19:30