StoryEditor
KulturaNATJEČAJ

Napiši priču i ukrcaj se na Brod

Piše PSD.
22. travnja 2012. - 11:04
Poznati hrvatski kulturno-turistički projekt MasterCard Brod knjižara – brod kulture raspisao je treći po redu natječaj za najbolju kratku priču, uz potporu generalnog sponzora tvrtke MasterCard Europe. Na natječaj se pozivaju svi zainteresirani da pošalju svoje dosad neobjavljene kratke priče.

Glavna nagrada autoru/ici pobjedničke priče bit će sudjelovanje na ovogodišnjoj turneji i plovidba „MasterCard Brodom knjižarom – brodom kulture“, a Planet9 daruje čitač elektroničkih knjiga, e-knjige s Planet9 e-knjižare koja sadrži više od 450 naslova na hrvatskom jeziku i više od 100.000 naslova na stranim jezicima te priliku za promociju zbirke na planet9.hr.

Ostalih dvadeset autora čije će priče također biti objavljene u zbirci imat će priliku za jednodnevno gostovanje, promociju i potpisivanje zbirke na turneji te im Planet9 poklanja bonove za kupnju elektroničkih knjiga.

Žiri koji čine Ludwig Bauer, književnik – predsjednik žirija, dr. sc. Lidija Dujić, književna kritičarka, Igor Gerenčer, menadžer u kulturi, i Sanja Lovrenčić, književnica, pregledat će sve pristigle radove te odabrati pobjednika i još 20 najboljih radova.

Sve odabrane priče bit će objavljene, kao i prošlih godina, u zajedničkoj zbirci pod naslovom: “20 + 1 najbolja priča za ljeto 2012.” Prvi put zbirka priča će, osim u tiskanom izdanju, biti objavljena i dostupna na elektroničkoj knjižari Planet9.

“Ovaj natječaj profilirao se kao jedan od najznačajnijih i najpopularnijih natječaja te vrste u cijeloj regiji. Natječaj pruža šansu velikom broju nadarenih pisaca da nađu svoj put do publike. Sudjelovanje afirmiranih pisaca u ravnopravnoj konkurenciji jamstvo je kvalitete buduće knjige”, istaknuo je Ludwig Bauer, književnik, predsjednik žirija i programskog vijeća Broda kulture.

Natječaj je otvoren od 16. travnja do 16. svibnja 2012. godine. Detaljne informacije o natječaju mogu se naći na Facebooku, i to na adresi http://www.facebook.com/BrodKnjizara.BrodKulture.

R. K.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2021 06:54