StoryEditor
KulturaInternational Dance Open

Mlade splitske balerine između tri tisuće natjecatelja iz deset europskih država osvojile pet zlata, dva srebra i jednu broncu

Piše Renato Kragić
10. lipnja 2019. - 18:00

Mlade plesačice Baletnog studija Hrvatskog narodnog kazališta Split postigle su još jedan veliki uspjeh.

Sa International Dance Open natjecanju koji se održao u Gradskoj sportskoj dvorani u Novalji 8. i 9. lipnja Splićanke se vraćaju s osvojenih pet zlatnih, dvije srebrne i jednom brončanom medaljom, te jednom specijalnom nagradom.

Na ovom natjecanju mladih plesača u suvremenom plesu sudjelovalo je čak tri tisuće natjecatelja iz deset europskih država.


Zlatne medalje osvojile su: Nina Božić u kategoriji mini kids do 9 godina; Matea Blažević (kids do 12 godina), Bruna Videka (juniori do 16 godina); Bruna Videka, Luči Vukušić i Dora Miše kao trio do 16 godina; te grupna koreografija u kojoj su nastupile Bruna Videka, Matea Blažević, Nina Božić, Anastasia Svirko, Mirjam Lizović, Dorotea Prka, Giuliana Ozretić, Dora Miše, Luči Vukušić i Josipa Poljak.

Pored toga, Bruna Videka i grupna koreografija dobile su Golden Ticket za nastup na završnoj gala-večeri na kojoj je Bruna Videka dobila i specijalnu nagradu.

Srebrne su medalje osvojile Mirjam Lizović u kategoriji do 16 godina, te Anastasija Svirko u kategoriji iznad 16 godina.

Broncom se okitila Dora Miše u kategoriji iznad 16 godina.


Voditelj mladih plesačica i autor svih koreografija solist je Baleta HNK Split Remus Dimache.

Nagrađene koreografije bit će predstavljene i splitskoj publici u predstojećim izvedbama Završnog koncerta Baletnog studija HNK Split koji će se na velikoj pozornici splitskog teatra održati 17, 18. i 19. lipnja.


International Dance Open po prvi je put održan u Novalji u organizaciji sportskog kluba Bambi Kids iz Zagreba i pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Novalje.

Plesalo se u različitim plesnim disciplinama kao što su balet, suvremeni ples, hip hop, trbušni ples a cilj ovog jedinstvenog događaja, ističu organizatori, okupljanje je plesača i koreografa iz cijelog svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2021 04:59