StoryEditor

Maksim Mrvica oduševio Makarane i goste

Piše PSD.
22. srpnja 2008. - 14:44

Pijanist svjetskoga glasa Maksim Mrvica održao je koncert pred prepunim Trgom Tina Ujevića, na kojemu su za tu priliku bili postavljeni bina i tribine. Kao i svaki puta kada se gradski damatinski trgovi pretvaraju u pozornicu, gledalište postaje svaki prozor i terasa okolnih zgrada, što dodatno daje posebnu atmosferu. A i potrebu, jer je karata bilo premalo za sve koji su htjeli nazočiti kocertu.

Na repertoaru Maksima Mrvice bili su New world concerto, Exodus, po kojoj je izvedbi najviše poznat, Nocturno, Bohemian rhapsody, romasnirana Huljićeva Claudine, Aria from goldberg variations, Requiem, Interval te preludij Toccata, Six bagatells i Ballade Franza Lista.

Tako je i pred makarskom publikom pokazao koliku snagu može imati miješanje pop glazbe i klasike, unošenje modernog zvuka u klasične kompozicije. Posjetitelji su mu svoje oduševljenje pokazali toplo ga pozdravljajući burnim pljeskom i ovacijama.

Koliko se Mrvica potpuno predaje glazbi kao i vituoznost njegovih prstiju posjetitelji su mogli pratiti u “gro planu” na dvama video zidovima. Koncert Maksima Mrvice svakao je prvorazredni glazbeno kulturni događaj u sklopu Makarskog ljeta, čiji je organizator Grad Makarska.

Ana Dragičević/EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. kolovoz 2022 15:48