StoryEditor
Kulturaposljednje izdanje

Kriza ugasila uspješni festival "Julijan Rachlin i prijatelji"

Piše PSD.
5. rujna 2012. - 23:38
U Dubrovniku će se od 6. do 8. rujna održati 12. festival "Julijan Rachlin i prijatelji" što će ujedno biti njegovo posljednje izdanje u tom gradu budući da se festival gasi zbog teške ekonomske situacije.

"Zahvaljujem svima koji su omogućili da se festival 12 godina održava u prelijepom Dubrovniku, svim umjetnicima, publici, gradskoj upravi, organizatorima. Njihova potpora bila je kontinuirana i dosljedna, no, na žalost, u okolnostima globalne krize koja se odrazila i na ovu manifestaciju, ne i dovoljna da bi se festival mogao nastaviti održavati", kazao je umjetnički direktor i osnivač festivala maestro Julijan Rachlin na konferenciji za novinare.

Slavni violončelist Misha Maisky koji je sudjelovao na svih 12 festivala, kazao je kako mu je iznimna čast što je mogao biti dijelom ovog festivala u gradu kakav je Dubrovnik.

Najavljen je ovogodišnji trodnevni program koji je okupio četrnaestero umjetnika, a po prvi put će U Dubrovniku nastupiti dvoje vrhunskih svjetskih vokalnih solista - američki bariton Thomas Hamson i austrijska mezzosopranistica Angelica Kirschlager.

h


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2022 11:56