StoryEditorOCM
Književnostmuze ne šute

U Bolu će se i ovaj vikend odvaljivati poezijom, večeras Dorta Jagić i pjesme Tonka Maroevića, u nedjelju Sanja Baković, Nada Topić i Ivan Sorić Suri

Piše R. Kragić
29. kolovoza 2020. - 08:00

U subotu i u nedjelju u Bolu na Braču održat će se četvrti pjesnički festival "Odvalimo se poezijom", s ponešto smanjenim programom.

Festival počinje u subotu u 20 sati u Teatrinu "Dva ferala" programom "Sjećanje na Tonka", odnosno čitanjem poezije nedavno preminuloga pjesnika i erudita Tonka Maroevića. Sat poslije u programu "Parvo klasa" predstavit će se prvoklasna hrvatska pjesnikinja Dorta Jagić.

U nedjelju u 11 sati na "Šumskom panelu" u kafeu uz plažu pod borovima govorit će se o značenju, rezultatima i perspektivama radionica kreativnog pisanja poezije. U 21 sat u "Dva ferala" je program "Pjesnikinje u ogledalu & nebeski letač".

Solinska pjesnikinja i knjižničarka Nada Topić predstavit će zbirke "Otac" i "Sestra", a bolsko-zagrebačka pjesnikinja i novinarka te organizatorica događanja Sanja Baković predstavit će svoju drugu zbirku "Autobus za Trnavu". Gost je omiški pjesnik i planinar Ivan Sorić Suri, autor zbirke "Bijeli medvjed i narančaste elipse".

"Odvaljivanje" se održava u skladu sa svim epidemiološkim mjerama pa su tako pronađeni veći prostori na otvorenom, a neće se održati najposjećeniji program "Otočki glasovi". Festival se odvija u sklopu manifestacije "Bolsko lito".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2023 16:39