StoryEditor
KnjiževnostMjesec knjige

Razlistava se i solinska knjižnica

Piše R.K.
15. listopada 2020. - 08:27
S izložbe radova Lili Gluić

Mjesec hrvatske knjige, koji se od 15. listopada do 15. studenoga obilježava u knjižnicama diljem Hrvatske, ove se godine održava pod imenom "Razlistaj se".

Gradska knjižnica Solin većinu će aktivnosti u sklopu ove manifestacije provoditi virtualno. Virtualni sadržaji bit će dostupni za pregled na mrežnoj stranici Knjižnice, na Facebooku te na YouTube kanalu Knjižnice, a među zanimljivije svakako spada Virtualna radionica zdrave prehrane i vježbanja za djecu do 15 godina.

Bit će tu i nekoliko kreativnih radionica, pričaonica i sličnih sadržaja za najmlađe, kao što su "Izradimo stablo jabuke", "Pile i zrno pšenice" i slično.

Za one malo starije knjižničari su pripremili virtualne izložbe knjiga, jedna izložba odnosi se na najčitanije naslove, druga obuhvaća ekološke teme, a treća putopisne knjige.

Bit će tu i nekoliko zanimljivih predavanja i filmova na temu ekologije, pa će tako u virtualnom svijetu solinske knjižnice svoje mjesto pronaći i edukativni amaterski videouradak pod imenom "Pčelar među knjigama – knjižničar među pčelama".

Ono što neće biti virtualno je već tradicionalni besplatni upis u Knjižnicu učenika prvih razreda osnovnih škola, kao i besplatni upis umirovljenika.

Ono što također neće biti virtualno je brojnim zaboravnim korisnicima Knjižnice možda i najzanimljivije, a to je Tjedan besplatnog vraćanja knjižnične građe - akcija će se odvijati u tjednu od 9. do 14. studenoga.

Da ipak sve ne bude virtualno, jedan će sadržaj biti dostupan i u samoj Knjižnici. Radi se o izložbi slika u Teatrinu GK Solin autorice Lili Gluić.

Zbog cjelokupne situacije neće biti upriličeno svečano otvaranje izložbe, ali će svi zainteresirani izložbu pod imenom "U teška vremena... treba imati noge za plesanje!" moći razgledati svakim radnim danom u vremenu od 8 do 20 sati (Knjižnica je zbog dezinfekcije zatvorena od 14 do 15) te subotom od 8 do 13 sati. Izložba će biti postavljena od 15. listopada do 15. studenoga. R.K.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. listopad 2020 10:02