StoryEditorOCM
Kazalištegostovanje

Dubrovačka hit predstava "VIDI KAKO LOKRUM PERE ZUBE" dolazi u GKM

Piše Promo
15. listopada 2024. - 08:00

Vidi kako Lokrum pere zube, predstava Kazališta Marin Držić iz Dubrovnika ove subote 19.10. gostuje u Gradskom kazalištu mladih Split

Predstava je to o nošenju s gubitkom voljene osobe i nostalgiji za svijetom koji još postoji samo u uspomenama, nastala dramatizacijom istoimenog romana, hrvatske znanstvenice i spisateljice Ivane Lovrić Jović.

Svi događaji i likovi u ovoj su predstavi mogli biti izmišljeni, a opet, ona se događa, događa se u glavi glavne protagonistice, u noći u kojoj saznaje da je izgubila oca, između 23h i 20min i 3h i 20min, između primitka tragične vijesti i neminovne osviještenosti tragične istine. Pokušali smo se zapitati što se sve događa (ili ne događa) u nečijoj glavi u tim trenutcima. Obuzima li (već) osobu beskrajna tuga ili je (samo) osupnuta činjenicom o gubitku roditelja. Kakvim se sve besmislicama naš mozak brani u tim trenutcima i koga i zašto doziva u pomoć, komu se i kako obraća? Mama – prva je riječ koju dijete kaže. Mama – prva je riječ koju kažeš kad ti je najteže (pa čak i kad misliš kako ti je otac alfa i omega tvoga postojanja). Kroz četiri generacije žena jedne obitelji pokušavamo doznati zašto je tome tako…; pokušavamo uhvatiti ta neuhvatljiva sjećanja…; pokušavamo govoriti o „nostalgiji za svijetom koji još postoji samo u uspomenama“…, kaže o predstavi autorica, dramaturginja Marijana Fumić.

Ulaznice za predstavu moguće je kupiti na blagajni kazališta, radnim danom od 9 do 13 sati, ili sat prije početka izvedbe te na www.gkm.hr.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. listopad 2024 18:17