StoryEditorOCM
KazališteU SRPNJU

Veselit će se svi koji nisu uhvatili karte! Zbog iznimnog interesa vraćaju se Lepa i Smoje s ‘Tihom noći‘ na daske HNK

Piše Kultura SD
2. lipnja 2023. - 12:49

Dramska predstava "Tiha noć" bit će, zbog velikog interesa publike, izvedena na kraju kazališne sezone Hrvatskog narodnog kazališta Split, 2. i 3. srpnja s početkom u 21 sat.

"Tiha noć" je dramatizacija novelete Miljenka Smoje iz njegove Kronike o našem Malom mistu, a autor dramatizacije je Ivica Ivanišević, veliki poznavatelj Smojinog djela.

Predstavu, koja je na scenu splitskog teatra postavljena u sklopu obilježavanja stotog rođendana najomiljenijeg splitskog pisca dvadesetog stoljeća, a za kojom su poludjeli Splićani. režirao je Goran Golovko.

U ovoj grotesknoj, neodoljivo duhovitoj priči o malomišćanskom sudaru dvaju nesukladnih, isključivih svjetonazora, na kazališnoj će pozornici oživjeli su Smojini nezaboravni likovi Roka i Anđe, Luiđa i Bepine, Servantesa, Don Karmela, Prisidnika, Sekretara... ali i likovi samog Smoje i njegove Lepe, koje tumače dramski prvaci HNK Split Nenad Srdelić i Nives Ivanković.

image

Arijana Čulina u ulozi Bepine i Joško Ševo kao Luiđi

Matko Biljak

Servantesa igra Donat Zeko, Bepinu i Luiđija Arijana Čulina i Joško Ševo, Stipe Radoja je Roko Prč, a Katarina Romac njegova Anđa.

image

Stipe Radoja alias Roko Prč i Katarina Romac u ulozi Anđe

Matko Biljak

Uloga Prisidnika povjerena je Marjanu Nejašmiću Baniću, dok Sekretara tumači Vicko Bilandžić. Luka Čerjan je Mali Mirko, Peškaruša Andrea Mladinić, Filip Radoš je Don Karmelo, Milicajac Mate je Maro Drobnić, Tajnica je Elza Tudor Gančević, a sinove Roka i Anđe igraju splitski dječaci Andro Bilandžić i Petar Prcela.

image

Marjan Nejašmić Banić kao Prisidnik i Maro Drobnić kao policajac Mate

Matko Biljak

Osim redatelja Gorana Golovka, autorski tim predstave čine: dramaturginja Marina Vujčić, scenograf Marin Gozze, kostimograf Mladen Radovniković, skladateljica Nela Bujas Trpković, scenski pokret osmislio je Lev Šapošnikov, a oblikovatelji svjetla i tona su Srđan Barbarić i Tomislav Luetić.

Ulaznice za najnoviju hit-predstavu splitskog teatra mogu se nabaviti u online-prodaji na internetskoj stranici HNK Split i na blagajni Kazališta svakim radnim danom od 9 - 14h. 

image

Nenad Sardelić kao Smoje, Nives Ivanković kao Lepa i Donat Zeko kao Servantes

Matko Biljak
image

Nenad Srdelić u ulozi Miljenka Smoje izlazi iz groba

Matko Biljak
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 14:33