StoryEditor
Kazalištekorona u europi

Umjesto belgijske drame ‘Obitelj‘, zbog pandemije koronavirusa u HNK-u Zagreb bit će večeras izvedena domaća opera ‘Carmen‘

Piše Renato Kragić
31. listopada 2020. - 16:35
Belgijska ‘Obitelj‘ nije prešla granicu  HNK Zagreb

Belgijska predstava "Obitelj", redatelja Mila Raua, koja je trebala biti izvedena u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu u sklopu Festivala svjetskoga kazališta, otkazana je odlukom belgijskog Ministarstva kulture, kojom se obustavljaju sve kazališne aktivnosti, uključujući i gostovanja u inozemstvu.

Umjesto te predstave – "etnološke studije današnjega privatnog života i izložbe svakodnevice", kako je opisana – bit će izvedena opera "Carmen" pod ravnanjem Marcela Mottadellija i u režiji Arnauda Bernarda. Opera Georgesa Bizeta premijerno je izvedena 23. listopada, prilagođena epidemiološkim okolnostima.

Popularna "Carmen" je u Zagrebu postavljena nakon čak 17 godina, s četiri alternacije u naslovnoj ulozi: Dubravka Šeparović Mušović, Sofia Ameli Gojić, Jelena Kordić i Ivana Srbljan.

Don Joséa igra Mikheil Sheshaberidze, Escamilla Siniša Hapač i Davor Radić, a Micaelu Lana Kos, Valentina Fijačko Kobić i Darija Auguštan. R.K.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2021 12:37