StoryEditorOCM
KazališteAnatolij Kudrjavcev

‘Teatar u Splitu i Split u teatru‘: posljednjeg dana Festivala hrvatske drame znanstveno-stručni skup o najtemeljitijem kroničaru splitskoga kazališnogaživota

Piše SD
26. listopada 2021. - 16:10

Posljednjeg dana Festivala hrvatske drame 31. Marulićevi dani, u utorak, 26. listopada s početkom u 17 sati, u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta Split bit će predstavljen Zbornik sa znanstveno-stručnoga skupa o Anatoliju Kudrjavcevu, nazvan "Teatar u Splitu i Split u teatru", objavljen u izdanju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu i Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža.

Urednice Zbornika su prof. dr. sc. Magdalena Nigoević i dr. sc. Tea Rogić Musa. Ulaz je besplatan.

Anatolij Kudrjavcev (1930. – 2008.), sveučilišni nastavnik, kazališni kritičar, književni i kulturni povjesničar, bio je najtemeljitiji kroničar splitskoga kazališnoga i kulturnoga života. Ostvario je relevantne znanstvene i stručne rezultate na području književne i teatarske kritike, teatrologije i pedagoškoga rada te kao istraživač kulturologije grada Splita, sudjelujući pritom u splitskom javnom i kulturnom životu kao erudit i humanist koji ne odvaja svoj posao i poziv od osobnoga životnog okružja.

Fiamengo o Tolji

Umjesto predgovora zborniku koji sadržava članke posvećene njegovu novinskom, kazališnom, filološkom i književnopovijesnom radu, o suglasju svih sastavnica javne i privatne ličnosti Anatolija Kudrjavceva posvjedočit će riječi akademika Jakše Fiamenga, koji je Kudrjavcevu posvetio svoje posljednje javno izlaganje.

Na predstavljanju će sudjelovati: izv. prof. dr. sc. Gloria Vickov, dekanica Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu; prof. dr. sc. Sanja Vulić, profesorica na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu; izv. prof. dr. sc. Gordana Galić Kakkonen, profesorica na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu; Jasen Boko, dramaturg i producent HNK-a Split; izv., urednice Zbornika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2023 09:26