StoryEditorOCM
KazalištePremijera ‘Kukaca‘

Suze i aplauz za Sašu Anočića

Piše Jasmina Parić
31. svibnja 2021. - 12:18
Premijera drame Kukci...zaustavljena prica. Emotivni naklon glumaca nakon predstave. Na fotografiji: Maro Nejasmic, Ana Marija Veselcic, Andrea Mladinic, Monika Vuco, Katarina Romac, Maro Drobnic, Mijo Jurisic, Pere Eranovic, Zorana Kacic Catipovic, Vicko Bilandzic, Niksa Arcanin i Stipe RadojaTom Dubravec/ Cropix

Život se spojio s kazalištem na premijeri predstave "Kukci... zaustavljena priča" u splitskom HNK-u. I život i kazalište lijepi su i strašni, čudesni i okrutni.

U životu se često glumi, a na sceni se nerijetko skrivaju pravi osjećaji. Na ovoj premijeri stopile su se u jedinstvenu energiju i umjetnost i emocije prema pokojnom umjetniku. Ta energija utisnula se u djelo i prelila na publiku kao val.

Stotinu godina staru satiru "Iz života kukaca", koju su zajednički napisala braća Čapek, glumci i autorski tim dovršili su bez redatelja Saše Anočića, koji je naprasno preminuo dvadesetak dana prije premijere.

Taj period, u kojem se postavljeno djelo finalizira i brusi, krati i prepravlja, ostao je bez sigurnog vodstva pa se radilo uz prisjećanje na redateljeve ideje, nastojale ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 13:54