StoryEditorOCM
KazališteNEKAKO TANKO

Splitsko ljeto - program prilično rizičan i u svim segmentima kao da fali još po jedan naslov. I čemu opet ‘Gazdarica‘?

Piše Jasmina Parić
10. srpnja 2024. - 19:07

Za nekoliko dana, 15. srpnja počinje jubilarno, 70. Splitsko ljeto. Velik je to, impresivan broj godina, vrijedan posebnog obilježavanja i kazališnog promišljanja. S programom – znamo kako je bilo. Prvo je odbijen od strane Festivalskog vijeća, pa dorađen, pa na kraju prihvaćen. Od nekih članova uz priličnu dozu nevoljkosti.

Sada kada je definiran i prve izvedbe su u finalnoj fazi proba, pogledajmo što nudi festival koji je uz Dubrovačke ljetne igre najveći, najstariji i  najreprezentativniji nacionalni kazališni festival koji se održava u ambijentalnim prostorima.

Na prvu – prilično je tanak, u smislu da se kroz trideset dana vrlo često nižu reprize i popratni programi. Najavljene su četiri premijere od kojih se tri rade "od nule" i jedna od njih je monodrama, tehnički manje zahtjevna, a četvrta, baletna, donosi koreografiju, scenografiju i kostime iz zagrebačkog HNK.

Može li 70. Splitsko ljeto biti uspješno? Može, ukoliko barem neki od najavljenih naslova budu toliko kvalitetni da godinama ostanu u kolektivnom sjećanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. rujan 2024 14:11