StoryEditorOCM
KazališteNAGRADNA IGRA HNK

Prekopajte ladice i pronađite fotografije, videa i druge uspomene sa Splitskih ljeta, čekaju vas vrijedne nagrade

Piše Jasenka Leskur
21. lipnja 2024. - 18:23

Mnogi Splićani i Splićanke nisu na kazališnom festivalu ‘Splitsko ljeto‘ bili samo kao gledatelji, nego i kao sudionici, statisti, hostese ili hostmani, scenski radnici, susjedi, svjedoci nastanka kazališne premijere, domaćini umjetnicima… Bili su važan dio kazališne čarolije i u tom procesu ostali trajno „zaraženi“ ljubavlju prema teatru.

Splitsko ljeto i Hrvatsko narodno kazalište Split pozivaju građane da sudjeluju u kreiranju zajedničkih uspomena na 70 godina trajanja jednoga od najznačajnijih ljetnih festivala u Hrvatskoj –  a njihove priče će nagraditi. 

image

Prizor sa Prokurativa

Slobodna Dalmacija

Splićane pozivaju  da svoje ili uspomene njihovih bližnjih pošalju u bilo kojem obliku: kroz tekst, kratki video, zaboravljenu fotografiju na e-mail marketing@hnk-split.hr najkasnije do 10. srpnja. Neke od tih priča, fotografija i videa podijelit će s publikom Splitskog ljeta  putem društvene mreže, a one najzanimljivije i nagraditi.

Prva nagrada je komplet od šest puta po dvije ulaznice za predstave na Splitskom ljetu po izboru nagrađenog, druga nagrada četri puta po dvije ulaznice i treća nagrada tri puta po dvije ulaznice.

"O sedamdesetoj obljetnici ljetnog kazališnog festivala, želimo čuti vas, stanovnike grada koji ljetnih mjeseci živi s teatrom: želimo čuti, vidjeti i pročitati vaša sjećanja!" - poručuju iz splitskog HNK.

Rezultate nagradne igre „Moje Splitsko ljeto“  objavit će u petak, 12. srpnja 2024.

image

Podizanje festivalske zastave 1963. na Gradsku vijećnicu
 

Slobodna Dalmacija
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 18:23