StoryEditor
Kazalištenije se moglo dalje

Marulićevi dani prekinuti zbog otkazivanja tri predstave kazališta Gavella

24. listopada 2020. - 12:11
Producent HNK Split Jasen Boko i intendant Srećko Šestan dok su se svojski trudili zaobići pandemijuJakov Prkic/Cropix

Uprava Hrvatskog narodnog kazališta danas je donijela odluku o prekidu jubilarnoga, 30. festivala hrvatske drame Marulićevi dani.

Odluku su, ističu, donijeli zbog novonastale epidemiološke situacije u ansamblu zagrebačkoga kazališta "Gavella", koje je s tri predstave trebalo gostovati na festivalu. Odluku je uprava donijela kako bi zaštitila zdravlje svoje publike i svih sudionika festivala.

- Žalimo što smo morali prekinuti festival koji se do sada uspješno odvijao, ali briga za zdravlje naše publike i zaposlenika na prvom nam je mjestu. Vjerujemo da naša publika dobro razumije razloge ove odluke, do kojih je došlo zbog strogog pridržavanja epidemioloških mjera, čime je spriječeno širenje virusa, i da će nastaviti posjećivati naše predstave u epidemiološki sigurnom okruženju kazališta, poručili su iz uprave HNK Split napominjući da se sezona nastavlja normalno od sljedećeg tjedna prema objavljenom rasporedu.

Ovogodišnji Marulićevi dani zaista su se gurali na mišiće. Najprije su odgođeni u prvome epidemijskome valu u travnju i prebačeni za listopad, ali korona je nastavila hodati za njima. Potom je izvedba domaće 'Lepurice' - zbog bolesti u ansamblu, kao i sve druge - na otvaranju odgođena i zamijenjena "Francuzicom". Zatim je otkazano i varaždinsko "Nebo od bukve". Uprava je kombinirala i mijenjala, nije odustajala od programa, iako je bilo vidljivo da publika drži distancu od zgrade teatra.

I na kraju, "Gavellin" vikend s tri predstave, "Cigla" i "Gospoda Glembajevi" u subotu, te "Kiklop" u nedjelju otkazane su zbog bolesti. Nakon toga i najustrajniji su morali odustati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2021 19:49