StoryEditorOCM
Kazalištepremijera monodrame

Katarina Baban naprosto briljira u ulozi honorarne sezonke zaposlene na recepciji hotela u najnovijoj predstavi "Pun pansion"

Piše Jasenka Leskur/sponzorirani sadržaj
2. prosinca 2022. - 14:07

Kako izgleda jedan radni dan u hotelu honorarnoj sezonki zaposlenoj na recepciji? U ovom dijelu svijeta, u Splitu i Dalmaciji,  ima ih mnogo koji će vrlo lako razumijeti kako je teško ispuniti najrazličitije zahtjeve gostiju i koliko je strpljenja potrebno da svi na kraju budu usluženi i zadovoljni. 

Zadaća Tine u predstavi "Pun pansion"  u "Teatru uz more" je upravo to – udovoljiti zahtjevima poslodavke i njene kćeri s jedne strane, a onda čitavog niza gostiju i zaposlenika hotela s druge strane, pa usput i svoje mame i najbolje prijateljice. A ona to odrađuje sa slušalicama na ušima i s velikom dozom humora!

image


 

Bozidar Vukicevic/Cropix

No, neobičnost ove duhovite predstave je u tome što sve te osobe, njih više od petnaest, uobličava na sceni jedna jedina – glumica Katarina Baban. Ona je ujedno agentica koja zahtjeva "VIP tretman" za svog klijenta celebrityja, domar Stipe, djevojčica koja čekajući mamu nasumce zove tuđe brojeve. I računovotkinja i političar i...svašta još. Dakle čitava galerija likova izmjenila se pred splitskom publikom u Lori u sat vremena a da Katarina Baban nije napustila pozornicu, niti jedan put se nije presvukla, pri tom koristeći minimum kazališnih rekvizita potrebnih za dočarati jedan užasno stresan dan na recepciji hotela. Zbilja rijetko viđeno!
image

Katarina Baban utjelovljuje više od petnaest likova.Ona je ujedno recepcionerka, političar, agentica, umirovljenik, računovotkinja, domar, političar i...svašta još

 

Bozidar Vukicevic/Cropix

Baban iz uloge u ulogu klizi s lakoćom, mijenja karaktere, raspoloženja i intonacije u sekundi, bez trenutka pauze. Njeni su likovi iskarikirani i zbog toga užasno smiješni, a da ne prelaze granicu dobrog ukusa. Niže ih, jedan za drugim, ne gubeći tempo, cijelu je kazališnu priču glumački donijela u istoj, vrckavoj energiji.
image
Bozidar Vukicevic/Cropix

Monodrame su zahtjevne forme, samoća na pozornici i pred punim gledalištem podrazumijeva glumačku osobnost, zrelost. Moglo bi se reći da se ne usude mnogi "istrčati na taj teren". A  uloge poput ove u "Punom pansionu" traže još i više, nema uspjeha ovakve predstave bez velikog talenta i izvrsnosti.

image 

Bozidar Vukicevic/Cropix

Predstava je ukupno skladna cjelina: prema motivima broadwayskog hita "Fully Committed" dramaturški je priredio Igor Weidlich, autor niza hit naslova poput "Who the fu*k is Biba", "4 Poze sretan svršetak", "Mi o Vuku" i drugih; redateljski je potpisuje Tihana Strmečki a producentski Tadija Kolovrat. No, iznad svega je Katarina Baban, bez nje bi sve bilo nemoguće.
image

Producent Tadija Kolovrat, glumica Katarina Baban i redateljica Tihana Strmecki uoči premijere "Punog pansiona" nazdravili su rashlađenim Somersby ciderom 

Bozidar Vukicevic/Cropix

Nakon splitske premijere ekipu "Punog pansiona" očekuje zagrebačka premijera 8. prosinca u KD "Vatroslav Lisinski" a splitska publika predstavu će imati mogućnost pogledati ponovno u siječnju.

 


image
Bozidar Vukicevic/Cropix

Sadržaj nastao u suradnji sa Somersby ciderom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. svibanj 2023 00:05