StoryEditorOCM
KazališteCABARET O POPADIĆU

‘Ča je život vengo‘; Predstava za smij i suze u subotu u Hrvatskom domu

Piše Jasenka Leskur
23. studenog 2023. - 12:32

Cabaret ‘Ča je život vengo...‘, nadahnut stihovima, prozom i novinskim reportažama Momčila Popadića na programu Hrvatskog doma u Splitu je 25. studenog u 20 sati. Novinar, književnik i pjesnik Momčilo Popadić rođen je u Blatu na Korčuli, 25. ožujka 1947. a umro je u Splitu, 20. studenog 1990. godine.

Predstava je zamišljena kao splet pjesama koje su na Popadićeve stihove skladali ponajbolji skladatelji hrvatske popularne glazbe, poput Zdenka Runjića i Rajka Dujmića i izvodili velikani scene, pjevači Oliver Dragojević, Meri Cetinić, sastavi Novi Fosili i Metak; i gotovo da nema osobe u ovim krajevima koja ne zna za pjesme ‘Oprosti mi pape‘, ‘Skitnica‘, ‘Tonka‘, ‘Imala je lijepu rupicu na bradi‘,‘Čuješ li me jel ti drago‘, ‘Ča je život vengo fantažija‘, ‘Svoju zvizdu slidin‘, ‘Da mi je biti morski pas‘...

image

Momčilo Popadić

Željko Karavida/Željko Karavida

Predstava je rijetka prigoda da se, uz to, čuje i vidi što su to "odglumljene" novinske reportaže po kojima je Popadić bio u srcima čitatelja širom države, a interpretirat će se i njegova poezija i proza.

- Uvijek mi je drago izvoditi ovaj cabaret, najprije jer jako volim rad Momčila Popadića - kaže Marjan Nejašmić Banić koji igra u predstavi. - A potom, cabaret je emotivan, duhovit, veseo i publika uvijek jako dobro reagira na njega. Ipak se tu izgovaraju i pjevaju bezvremenski stihovi i rečenice, a prožet je emocionalnošću koje u ovim užurbanim vremenima nema. Ljudi znaju biti baš dirnuti, a neki su i plakali za vrijeme predstave - kaže glumac.

U predstavi glume, pjevaju i plešu uz Marjana Nejašmića Banića, još Bojan Brajčić i Petar Salečić, dramaturg je Bojan Brajčić, dizajnerica Sanja Rocco, autor fotografije Matko Biljak, a producentica Lidija Ivanda - Teatar Erato.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:25