StoryEditorOCM
KazališteOMILJENA ŠTACIJA

Arsenov feral, Tarik i ‘milijun hitova‘: zaželjeli ste se Teatra uz more? Evo cijelog programa, imate se čemu radovati

18. svibnja 2023. - 14:02

U Teatru uz more, kazališnoj manifestaciji koja se smjestila na terasi vojnog objekta u Lori, već razmišljaju o ljetu pa su najavili što će se događati u večernjim satima pod zvjezdanim nebom u razdoblju od 15. lipnja do 15.rujna.

Pripremljen je čitav niz kazališnih programa i glazbenih večeri, a na samom otvaranju pred Splićane izlazi riječka višestruko nagrađivana glumica i glazbenica, prvakinja HNK Ivana pl. Zajca, Leonora Surian Popov.

Koncertom koji unosi atmosferu Broadwaya u splitsku noć podsjetit će na evergreene, najpoznatije hitove iz mjuzikala kao što su "Evita", "Poljubi me, Kato", "Sunset Boulevard", "Chicago", "Cabaret", "Aladdin", "Jadnici", "Producenti" i drugi.

Nekoliko dana kasnije, 19. lipnja, pred splitsku publiku stiže hit komedija Satiričkog kazališta Kerempuh, na čijoj je matičnoj pozornici nebrojeno puta zaigrala pred prepunim gledalištem – "Predsjednici&ca".

U ulogama bivših predsjednika&ce nastupaju Ornela Vištica, Tarik Filipović, Boris Svrtan, Hrvoje Kečkeš i Siniša Miletić, a temom aktualna i britka komedija nudi odgovor na pitanje: mogu li bivši hrvatski predsjednici spasiti našu zemlju?

image

Premijerno će se izvesti nova predstava Kazališta Moruzgva

Na pozornici u Lori 21. lipnja izvest će se prva od tri premijere najvaljene za ovu sezonu: "Ništa im neće bit" Kazališta Moruzgva čije su predstave na Teatru uz more izvanredno primljene i rado gledane, poput "Vla-vla-vlajland", "Čudo" ili "Tvorničke postavke". Tekst ove komedije u kojoj igra Ecija Ojdanić i Frane Mašković napisala je Tanja Mravak.

image

Crna komedija na programu je 27. lipnja

Koncem mjeseca, 27. lipnja na programu je crna komedija "Direkt u glavu" B GLAD Produkcije koju potpisuje provjereni Igor Widlich, a glumački dvojac Filip Detelić i Borko Perić, uz puno duhovitosti, preispituju događaje iz svakodnevnog života.

Kad udari južina

U srpnju, kolovozu i rujnu program nudi nove kazališne događaje, poput premijere komedije "Kad udari južina" u izvedbi Petre Kraljev i Jagode Kumrić, komedije zabune "Budala za večeru" kazališta Virovitica, te "Mali raj" glumačke družine Histrioni koji se nakon dugo vremena vraćaju u Split.

Šibenski HNK gostovat će sa "Arsenovim feralom", a neke predstave za koje se tražila karta više će se reprizirati i na ljetnoj pozornici, poput urnebesne "Casabiance" ili komedije "Puni Pansion".

image

Svake godine festival prati između 10 i 12 tisuća ljudi

Kao i prošle dvije sezone tijekom čitavog ljeta bit će ukupno oko 25 različitih programa, u jednoj ili više izvedbi za gledatelje. Tijekom dvije sezone djelovanja Teatar uz more i njihove predstave posjetilo je između deset i dvanaest tisuća gledalaca godišnje, a ako se trend nastavi i u trećoj, ovogodišnjoj sezoni, ta količina ljudi taman bi napunila susjedni Hajdukov stadion.

Na terasi u Lori organizatori su jučer održali konferenciju za medije a podršku festivalu dala je i Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita:

- Turistička zajednica grada Splita rado podržava kvalitetne programe kakav je i kazališni festival Teatar uz more. Iz sezone u sezonu gledamo kako ovaj festival raste, pratimo rad i rado posjećujemo izvrsne programe. Posebno nam je drago što ste ovim festivalom otkrili još jednu predivnu lokaciju za kulturne programe u našem gradu – rekla je ravnateljica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 01:27