StoryEditor
Kazališteživot bez aplauza

Alin Antunović, glumica Gradskog kazališta lutaka Split, od kuće snima skečeve s lutkama, ali se i sredi za izlazak pa pleše salsu kao da je vani

15. travnja 2020. - 16:25
Alin Antunović kod kuće, s lutkom nisi samPrivatni album

Alin Antunović, glumica Gradskog kazališta lutaka Split, kaže da joj nedostaju nastupi uživo, reakcije publike, pa i aplauz.

Ali, njezina matična kuća prva je u Splitu počela s online premijerama i za svaku od njih glumci iz sigurnosti svojih domova snime najavu koju sami ili uz pomoć prijatelja montiraju i tako održavaju kontakt s gledateljima.

- Trenutačno smo izgubili "živo" kazalište koje ništa ne može zamijeniti, ali dogodilo se nešto drugo - dobili smo brojnu online publiku i naše predstave gledaju ne samo Splićani, nego i publika iz Zagreba, Osijeka i drugih hrvatskih gradova. Također, popularni smo i u Irskoj, prepostavljam zbog naših ljudi koji su otišli tamo živjeti - kaže glumica.

Za male najave koje snimaju uzeli su lutke iz teatra.

- Upravo smo kolegica Sanja Vidan i ja osmislile skeč s lutkama koje se zovu Pipo i Pipa. Snimale smo svaka kod svoje kuće i meni u početku nije išlo baš glatko. Radila sam sama, pa sam morala paziti na kadar, mobitel mi je padao, ali na kraju sam se uvježbala.

Sanjina kći Nina, studentica lutkarstva i glume na osječkom fakultetu, obavila je potom montažu, kaže Alin Antunović i napominje da nastoji ovih dana ostati u kondiciji - sama prošeta, a kod kuće vježba na strunjači i pleše salsu.

- Katkad mi se čini da mi se nekoliko dana stopilo u jedan, ali onda se prisilim pokrenuti. Godinama plešem salsu pa se doma sredim, navučem cipele, raspalim glazbu, plešem - i zamišljam da sam negdje vani.

Svi se nadamo što skorijem povratku u kazalište, ali ne možemo znati kako će to izgledati. Bojim se da će kulturne ustanove zadnje krenuti s radom. Trebat će sustav ponovno pokrenuti... Možda za prvu ruku krenemo s nekom obnovom ili radom na predstavi u kojoj ne treba istovremeno u istom prostoru biti mnogo ljudi, pretpostavlja Alin Antunović •

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. siječanj 2021 00:32