StoryEditor
KulturaSRETAN 94. ROĐENDAN!

Karijera i životna energija Biserke Cvejić obaraju s nogu: danas je u Splitu slavila, evo zbog čega je i suzu pustila

Piše M.K.
25. listopada 2016. - 18:10
biserka1.JPG

U svijetu slavljena operna pjevačica Biserka Cvejić danas je u Splitu proslavila 94. rođendan. Za vrhunsku mezzosopranisticu rođenu u Krilu Jesenice kao Biserka Katušić, koja je više desetljeća živjela i pjevala u New Yorku, Beču, Parizu, Milanu, feštu u hotelu Cornaro organizirali su domaćini, Marija Šverko, Lucija Radulović i Ivana Klarić, a kao čestitari s darovima su stigli i Arijana Vukšić i Vedran Matošić iz TZ Splita.

Uz ugašene svjećice s brojem 18. (!) pala je i pjesma, koju je na gitari pratio Mlađo Tudor. Osamnaest svjećica na torti za vitalnu i izuzetno energičnu Biserku sasvim su bili na mjestu, ova operna diva uistinu impresionira izgledom, držanjem, mentalnom snagom.

A njezina životna i profesionalna priča uistinu je iznimna, karijeru je započela na Peristilu na kojem je pustila i suzu ponesena emocijama i sjećanjem na ulogu Amneris u "Aidi" Giuseppea Verdija u kojoj je, prema mišljenju struke, bila najblistavija od svih!

Ni ne čudi stoga što je upravo tom ulogom otvorila i novu Metropolitan operuu New Yorku, a pjevala ju je i na 100. izvedbi "Aide" u Veroni, na najvećoj opernoj sceni na svijetu.

Zovu vrhunske izvedbe gospođa Biserka ne može odoljeti ni danas, u 94. godini, pa je tako odmah s klapom pustila glas i u Vestibulu, kad je u šetnji gradom čula znanu pjesmu "Ribar plete mrižu svoju..."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. rujan 2020 05:24